Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Κύμα φυγής στην περιφέρεια

Μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα ετοιμάζονται να γίνουν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι ασφυκτικές συνθήκες που προκαλούν η οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία τους ωθεί να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις και να επιστρέψουν στην επαρχία. Ονειρεύονται μια πιο ανθρώπινη ζωή, με χαμηλότερο κόστος διαβίωσης, χωρίς να τους νοιάζει πια το ακριβό αυτοκίνητο ή μεζονέτα. Μάλιστα 290.000 έχουν ψαχτεί... και οι μισοί από αυτούς επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Άλλοι για να καλλιεργήσουν ελιές, αρωματικά φυτά, μανιτάρια, φρούτα κι άλλοι για να εκθρέψουν σαλιγκάρια, μέλισσες, αιγοπρόβατα κ.λ.π. Το 70% αυτών μάλιστα έχει υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση. Το 25,4% έχει μεταπτυχιακό και 43,5% πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/688532/Article.aspx


Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία, που σηματοδοτούν μία αντίστροφη πορεία από αυτήν της αστυφιλίας των δεκαετιών ‘50 έως ’80, αποτυπώνονται σε έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία διεξήγαγε η εταιρεία «Καπα Research».

Ευρήματά της παρουσίασε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνέχισης του εθνικού σχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη και την ελληνική γεωργία του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου