Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Λοβέρδος: «Δεν πάνε καλά τα πράγματα»

Καμπανάκι ότι θα χαθεί και το 2012 το στοίχημα της ανάσχεσης της ύφεσης και της δημιουργίας βάσεων ανάπτυξης έκρουσε ο υπουργός υγείας κ. Α. Λοβέρδος, διαπιστώνοντας καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος κατά τις τελευταίες ημέρες.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/691149/Article.aspx#
Μιλώντας σε εκδήλωση του Κοινωνικού Συνδέσμου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Υπάρχουν πράγματα που δεν πάνε καλά» και συμπλήρωσε «Διαπιστώνω μείωση της έντασης στην εφαρμογή του προγράμματος».

Ο υπουργός υγείας επεσήμανε ότι διαπιστώνονται καθυστερήσεις στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοσίου καθώς και στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κινήσεις απαραίτητες για τον περιορισμό της ύφεσης μέσω της παροχής πολύτιμης ρευστότητας στην αγορά.

«Δημιουργούνται προβλήματα τις τελευταίες ημέρες. Χάνεται χρόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, προχωρώντας σε αυτοκριτική για τη διετή περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την κυβέρνηση Παπανδρέου «ανεπαρκή για την αντιμετώπιση της κρίσης».

«Ήταν μια καλή κυβέρνηση, αλλά όχι επαρκής για τις συνθήκες και τις ανάγκες της κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος καθώς η τότε κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο ψευδές σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
 
Μαργαρίτης: «Θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο»

Από την πλευρά του το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται την υποχρέωση της χώρας έναντι της δανειακής σύμβασης υπογράμμισε όμως ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Σε αυτή τη βάση θα συζητήσουμε και οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία σημείωσε.

Φλωρίδης: Οι ξένοι προσπαθούν περισσότερο από εμάς για μας

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό στέλεχος του Κοινωνικού Συνδέσμου έθεσε από την πλευρά του 4 βασικούς άξονες πολιτικής για να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία για τη χώρα.

- Τον κρατικό από-παρασιτισμό. Τη μείωση δηλαδή του κράτους, χωρίς μεσοβέζικες λύσεις όπως οι προωθούμενες αλλαγές στη διοίκηση.
 
- Τον πολιτικό από-παρασιτισμό. Βαθύ κούρεμα δηλαδή τόσο στις αμοιβές όσο και στα προνόμια και τις εξουσίες του κεντρικού πολιτικού συστήματος όπως και του αυτοδιοικητικού ώστε να δοθεί το παράδειγμα στην κοινωνία.
 
- Τον κοινωνικό από-παρασιτισμό. Την επιβολή δηλαδή μέσω ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος του βασικού κανόνα όλοι να πληρώνουν με βάση τις δυνατότητές τους με ταυτόχρονη κατάργηση της προστασίας συντεχνιακών ομάδων και ρετιρέ.

- Την στροφή σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο εξωστρέφειας, με κατεδάφιση της κρατικοδίαιτης οικονομίας.

Ο κ. Φλωρίδης διαπίστωσε ότι τα κόμματα που στηρίζουν την εφαρμογή του Μνημονίου είναι απρόθυμα να προχωρήσουν στις παραπάνω αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ύφεση και να απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποφευχθεί η ορατή καταστροφή.

Σημείωσε ότι πρέπει η παραπάνω άποψη να καταστεί πλειοψηφική στα φιλοευρωπαικά κόμματα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Τόνισε δε ότι και η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται ότι φθάσαμε στην χρεοκοπία χάρη στα λάθη του πολιτικού συστήματος και της αμεριμνησίας των προηγούμενων 30ετών και όχι γιατί το επιδίωξαν και το επέβαλαν οι ξένοι.

«Οι ξένοι προσπαθούν περισσότερο από μας για μας», ανέφερε σημειώνοντας ότι ακόμη και σήμερα 2 χρόνια μετά τη χρεοκοπία αδυνατούμε να συζητήσουμε μεταξύ μας για ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης, ανέφερε ο κ. Φλωρίδης, με αποτέλεσμα οι θεσμικοί εταίροι και οι πιστωτές δίνοντας τα χρήματα για τη διάσωσή μας να επιβάλουν και το μείγμα της πολιτικής τους.

Στουρνάρας: H στρεβλή εφαρμογή του Μνημονίου επέτεινε την ύφεση

Από την πλευρά του ο καθηγητής και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας σημείωσε ότι φθάσαμε στη χρεοκοπία λόγω της μη έγκαιρης λήψης μέτρων από δύο διαδοχικές κυβερνήσεις τονίζοντας ότι εν συνεχεία η στρεβλή εφαρμογή του Μνημονίου οδήγησε στην εκτίναξη της ύφεσης.

Στην εκδήλωση του Κοινωνικού Συνδέσμου παραβρέθηκαν, ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάσος Αλευράς καθώς και πλήθος πρώην βουλευτών και στελεχών του εκσυγχρονιστικού μπλοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου