Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κατσέλη: Προπαγάνδα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Κατσέλη: Προπαγάνδα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ Η κ. Κατσέλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι "ήταν κομμάτι προπαγάνδας για να δημιουργηθεί φόβος και πανικός στο λαό προκειμένου να αποδεχθεί τα νέα μέτρα".
Σημείωσε ταυτόχρονα πως το δεύτερο μνημόνιο δεν ήταν ανάγκη, καθώς είχαμε διαπραγματευτική δύναμη την οποία δεν αξιοποιήσαμε, ενώ δήλωσε πως θα ξαναψήφιζε το πρώτο μνημόνιο.

Αναφερόμενη στην κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας είπε πως υπήρχαν μεγάλες επιχειρήσεις που πίεσαν σε αυτή την κατεύθυνση και πολλοί είδαν φως και μπήκαν, ενώ εκτίμησε ότι για να έχεις εργασιακή ειρήνη, ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο, είναι απαραίτητες οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ζήτησε να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος "έτσι μπορεί να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. Όχι με μειώσεις μισθών".
Επίσης, ζήτησε να αναλάβουν έγκριτοι νομικοί να αντικρούσουν τον όρο του δεύτερου μνημονίου, ο οποίος - όπως είπε - δίνει τη δυνατότητα στους δανειστές να κατάσχουν χρυσό από την Τράπεζα της Ελλάδος, αν η Ελλάδα δεν πληρώσει έστω και μια δόση του μνημονίου.
Γνωστοποίησε ότι είχε πει στον κ. Παπαδήμο και στον κ. Βενιζέλο ότι έπρεπε να αλλάξουν διαπραγματευτικό πλαίσιο, αλλά δεν το έκαναν και πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν τεράστια ευθύνη μετά το 1ο Μνημόνιο για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου