Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Προεκλογικό παντεσπάνι

Portrait of Marie-Antoinette of Austria
Παρατηρώ ότι ενώ η χώρα βυθίζεται στο χάος, σε πολλές εφημερίδες και εκπομπές στην τηλεόραση συνεχίζουν και γίνονται οι κλασικές αηδιαστικές πολιτικές κουβέντες ξύλινου λόγου: "Το δικό μας κόμμα έχει αρχές...", "εμείς πήραμε αποφάσεις που έσωσαν τον τόπο...", "εμείς είμαστε το μέλλον του τόπου..." και άλλες τέτοιες βλακείες.
 
Αντίθετα, θα ήθελα να δω μια συζήτηση στην τηλεόραση που να ξεκινάει με αφορμή τα πρόσφατα παρακάλια του Έλληνα υπουργού ενέργειας προς τον Τούρκο ομόλογό του για να μας ανοίξει το φυσικό αέριο η Τουρκία ώστε να μην παγώσει η βόρειος Ελλάδα. Ή να δω μια συζήτηση που να ξεκινάει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν την ΔΕΗ και την βενζίνη. Και να συζητούνται αυστηρώς καταστρωμένα σχέδια 40ετίας μπροστά μας. Όποιος δεν έχει τέτοια σχέδια να εκδιώχνεται από τα πλατό!


http://greekrider.blogspot.com/2012/04/blog-post_11.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GreekRider+%28GREEK+RIDER%29




Όχι να ακούμε τους ανεπάγγελτους άχρηστους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να μαλώνουν μεταξύ τους με ξύλινο λόγο λες και μιλάνε σε αγράμματους της δεκαετίας του 1950 σε κάποιο ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Αλλά να ακούμε σχέδια για το που θα βρει η χώρα ενέργεια ώστε να πέσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς και οι τιμές της βενζίνης, τα στάδια αυτών των ενεργειών και από πότε θα αρχίσουν να μειώνονται οι τιμές και τι θα κάνουμε μέχρι τότε. Ακόμη, τι εμπόδια θα αντιμετωπίσουμε.


Βεβαίως τέτοιες κουβέντες δεν ακούγονται γιατί τέτοια σχέδια δεν υπάρχουν. Το μόνο που ένοιαξε τα δύο μεγάλα κόμματα είναι να περάσουν τροπολογία στην βουλή ώστε να μην δοθεί η επιχορήγηση των εκλογών ως δόση στις τράπεζες όπου χρωστάνε τεράστια ποσά, αλλά να εξαιρεθεί λόγω χρεοκοπίας τους και να δοθεί για τις τρέχουσες εκλογές.



Και ούτε στις εφημερίδες εμφανίζονται τέτοια θέματα. Ποτέ επίσης δεν γίνονται σοβαρές κουβέντες για το τι θα γίνει με την οικονομία, γιατί δεν απελευθερώνονται τα επαγγέλματα, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις κτλ.



Γιατί συμβαίνει αυτό; Αφού όλος ο κόσμος καίγεται και προσπαθεί να επιβιώσει. Οι πολιτικοί όμως, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι εθισμένοι στην επιχορήγηση, στα κοινοτικά πακέτα και στα δανεικά. Ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιες συζητήσεις στα σοβαρά, θεωρούν ότι είναι πολύ πάνω και έξω από τις δυνάμεις τους, περιμένουν οι αγορές να λύσουν δια μαγείας (της νεοφιλελεύθερης μαγείας) τα προβλήματα και από κάπου να έρθουν χρήματα ως δια μαγείας πάλι στα κρατικά ταμεία ώστε να τα φάνε οι ημέτεροι και να τα μοιράσουν εκεί που ξέρουν. Ή στην πιο ακραία μορφή σαχλαμάρας διατάζουν τον κόσμο να γίνει επιχειρηματίας και να καινοτομήσει, ως δια μαγείας και πάλι ...



Η απάθεια των πολιτικών είναι καταπληκτική. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό, που λέει και ο λαός μας. Σαν να έχουν καταπιεί χούφτες τα ναρκωτικά χάπια. Ο κάθε ένας θεωρεί ότι είναι αξιοπρεπής και άνετος και ότι αυτός ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για το παρελθόν ούτε για το μέλλον. Και αν φάνε και κανένα γιαούρτι για να τους ξυπνήσει από τη νιρβάνα τους μετά παραμιλάνε πάλι παραμύθια για την δημοκρατία και τους θεσμούς.



Εχθρικές χώρες δίπλα μας ετοιμάζουν πυρηνικό οπλοστάσιο, η Μέση Ανατολή φλέγεται, η ενέργεια έχει στερέψει, η χώρα έχει χρεοκοπήσει, οι αγορές μας έχουν εγκαταλείψει, η πραγματική ανεργία καλπάζει άνω του 30% και εκείνοι ντύνονται στην πένα, σφίγγουν τις γραβάτες και πάνε σε πάρτι και κομματικές δεξιώσεις τα βράδια ενώ περνάνε τροπολογίες χρηματοδότησης των κομμάτων τους την στιγμή που η κοινωνία κοχλάζει!


"Αν δεν έχει ο λαός ψωμί ας φάει παντεσπάνι" , φωνάζουν ορισμένοι αληταράδες του κομματικού σωλήνα, που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους, συνήθως παιδιά, κατά κανόνα διαπλεκόμενων, καθηγητών πανεπιστημίων ή πολιτικών που θεωρούν τον Νταλάρα έντεχνο και ανατρεπτικό ερμηνευτή του 21ου αιώνα έχοντας εμποτιστεί με τα δήθεν δημοκρατικά ιδεώδη της μεταπολίτευσης του κώλου.

Και ενώ ο λαός δεν ενδιαφέρεται για το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και τα συνέδρια της ΝΔ, το μόνο που ακούγεται όλη την μέρα στην τηλεόραση και τις εφημερίδες είναι τα "σκληρά" κομματικά θέματα σαν αυτά. Λες και ζούμε στην εποχή της προπαγάνδας του Στάλιν.

 

Πλέον τα πραγματικά θέματα που απασχολούν τον λαό έχουν μεταφερθεί σε μυστικιστικά έντυπα. Για παράδειγμα, είδα στο περίπτερο το εξώφυλλο ενός περιοδικού ονόματι NEXUS και μετά το έψαξα στο ίντερνετ και το βρήκα με πρώτο θέμα και τίτλο: "Οι εταιρείες λαϊκής βάσης κατακτούν τον κόσμο".

Ένα τέτοιο θέμα στην Ελλάδα "παίζει" μόνο σε περιοδικά μυστικισμού όπως το NEXUS ή στην καλύτερη περίπτωση σε καμιά εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΤ3! Αντίθετα, τα δήθεν σοβαρά έντυπα και σοβαροί μεγαλο-δημοσιοκάφροι ασχολούνται με τον ξύλινο και κενό πολιτικό λόγο, τις δημοσκοπήσεις και για το αν κάποια πορνοστάρ έβαλε υποψηφιότητα σε κάποιο κόμμα.


Τα υπόλοιπα οικονομικά θέματα δημοσιεύονται αυστηρά και ΜΟΝΟ σε ξένο τύπο. Στα ελληνικά έντυπα επαναλαμβάνονται συνεχώς οι ίδιες κουταμάρες.


Ταυτόχρονα, βεβαίως, σχέδια για το μέλλον μας δεν γίνονται από κανένα και πουθενά. Μάλλον λοιπόν η Ελλάδα δεν έχει μέλλον και γι' αυτό οι πολιτικοί δεν κάνουν σχέδια και συζητήσεις επί τέτοιων θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου