Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Είμαι ο μόνος που διαπραγματεύτηκα κι επαναδιαπραγματεύτηκα- Μόνο εγώ μπορώ

Συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους της Κρήτης παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι έχοντας τη βεβαιότητα ότι δεν τον ακούει κανείς, εκτόξευσε διάφορα μαργαριτάρια, βιάζοντας τόσο την αλήθεια όσο και την κοινή λογική.

Ξεκίνησε με μια επίθεση στους Έλληνες πολίτες τους οποίους και κατηγόρησε για μη συνειδητοποίηση της κρισιμότητας της κατάστασης:
 
http://www.parapolitiki.com/2012/04/blog-post_3804.html
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Σίγουρα οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης, από το 1974 και μετά. Λίγες εκλογικές αναμετρήσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως...


...σήμερα είναι συγκρίσιμες με τις εκλογές του Μαΐου. Φοβάμαι ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό. Οι εκλογές του Μαΐου δεν είναι ευρωεκλογές, ούτε μια μεγάλη επίσημη δημοσκόπηση. Δεν είναι δεδομένη η κυβέρνηση, δεν είναι δεδομένη η πολιτική. Πρέπει να δοθούν οι απαντήσεις την ημέρα των εκλογών στην κάλπη. 

Συνέχισε τονίζοντας ότι μόνο αν ο ίδιος λάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα μπορέσει να σχηματισθεί μια υπεύθυνη κυβέρνηση:

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, τη νίκη στις εκλογές. Θέλει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θέλω εγώ ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έχω την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, γιατί δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτοδύναμη πλειοψηφία, αλλά μόνο το ΠΑΣΟΚ με την δική μου διερευνητική εντολή έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει μια μεγάλη συμμαχία υπεύθυνων δυνάμεων, δυνάμεων που πιστεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

Κι αφού τόνισε πόσο καταπληκτικός είναι ο ίδιος και το κόμμα, αποδοκίμασε την...κομματική αλαζονεία των υπολοίπων:

Καμία άλλη πρόταση δεν οδηγεί σε πρακτικό αποτέλεσμα. Αν σκεφτείτε προσεκτικά τις άλλες προτάσεις, θα δείτε ότι οδηγούν σε αδιέξοδο, είτε λόγω κομματικής αλαζονείας, είτε λόγω αόριστης και επιπόλαιας προσέγγισης των πραγμάτων.  

Τέλος, δεν παρέλειψε να παρουσιάσει ως επιτυχία του την αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα και τη μη έγκαιρη είσπραξη της 6ης δόσης, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν ο μόνος που διαπραγματεύτηκε, υπονοώντας προφανώς ότι οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Παπαδήμος έπαιζαν απλώς τάβλι στις Συνόδους Κορυφής...

Θα έλεγα ότι ίσως είμαι ο μόνος που έχει διαπραγματευτεί και έχει και στην ουσία επαναδιαπραγματευτεί. Γιατί η μεγάλη διαπραγμάτευση ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου του 2011, όταν θυμάστε ότι προς στιγμή αποχώρησε η Τρόικα και μετά επανήλθε για να φτάσουμε στη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. Για το νέο πρόγραμμα, για το PSI, για τη μείωση του χρέους, για τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ, για μια οριστική λύση που κάνει βιώσιμο το χρέος και τη χώρα.

Και βέβαια διαπραγματεύτηκα αυτή καθ’ εαυτή τη σύμβαση με τον κ. Σαμαρά κρυμμένο από πίσω μου, διότι δεν ήμουνα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Από το Νοέμβριο του 2011 και μετά ήμουνα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., στην αρχή δε και του ΛΑΟΣ και εν τέλει της χώρας βέβαια, γιατί στο όνομα της χώρας έγιναν όσα έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου