Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τρεις χώρες για να κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας


Η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τρεις χώρες σε τρία διαφορετικά μοντέλα για να κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, αναφέρει το πρακτορείο Ανατόλια την Τρίτη.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε τις χώρες με τις οποίες διαπραγματεύεται η Τουρκία.
Η Τουρκία και η Κίνα υπέγραψαν συμφωνία για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Προηγουμένως, η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη με τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία.

Η συμφωνία δημιουργεί ένα πλαίσιο για συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία. Θα προωθήσει επίσης τη συνεργασία στην ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας σύμφωνα με το καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και την προώθηση της ρωσικής πυρηνικής τεχνολογίας στην Τουρκία.

Η Ρωσία επικύρωσε τη διακυβερνητική συμφωνία με την Τουρκία για συνεργασία στην κατασκευή και λειτουργία του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στην περιοχή Ακούγιου στα τέλη του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου