Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός σε μια κυβέρνηση Αριστεράς»...

Οι ιδεολογικές διαφορές με τον Καμμένο δεν βοηθούν στην προγραμματική σύγκλιση...
«Υπάρχει μεγάλη φαντασία και αδημονία να πιαστούν από τα μαλλιά τους οι πνιγμένοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος σε χθεσινές δηλώσεις του, τόνισε ότι «επιδιώκουμε να... αναγκάσουμε τα κόμματα της Αριστεράς να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς».



Σε σχέση με τον Πάνο Καμμένο, τόνισε: «Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν βοηθούν να έχουμε προγραμματική σύγκληση. Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.





Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η χτεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα πετούσε τις «πέντε ψήφους» του Πάνου Καμμένου, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να αρπάζουν την ευκαιρία για να μιλήσουν για «κλεισμένη συμφωνία» μεταξύ των δύο κομμάτων, ενώ ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. έκαναν λόγο για ανιστόρητη συμμαχία.
Όλα ξεκίνησαν από μια αποστροφή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη χτεσινή του συνέντευξη στο tvxs.gr, όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαζόταν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ευθέως ότι «εάν εμείς ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρόταση μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε. Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι»
Στον πόλεμο δηλώσεων πήρε θέση και ο Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν είμαστε πατερίτσα κανενός, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάς χωρίζει χάος στα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, για να μην υπάρχει περιθώριο αμφιβολιών, από το κόμμα του κ. Καμμένου σημείωναν ότι «εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε», και τόνιζαν ότι εάν είχε ο Πάνος Καμμένος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα καλούσε τα κόμματα να ψηφίσουν στη Βουλή το πρόγραμμά του: «όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά Μνημόνια, και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το Μεταναστευτικό».[via]
Τελικά το κόστος των επιλογών του Τσίπρα, είναι πιο μεγάλο και από ότι πιστεύαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου