Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Διαγραφή χρέους, παύση πληρωμών και έξοδος από το ευρώ

Τις θέσεις της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ανέπτυξαν χθες το βράδυ σε μία ανοιχτή διαδικτυακή επικοινωνία με πολλές ερωτήσεις από τους πολίτες, τρεις υποψήφιοί της οι οικονομολόγοι Λεωνίδας Βατικιώτης (στην Α’ Πειραιά) και Βασίλης Γάτσιος (στη Β’ Αθήνας) και ο δημοσιογράφος Κώστας Σαρρής (στην Α’ Πειραιά) υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου του ΑΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλου.

Το δίλημμα, όπως είπε ο Βασίλης Γάτσιος, είναι ή πισωγύρισμα σε ένα νέο μεσαίωνα ή μία νέα επανάσταση με κομμουνιστικό προσανατολισμό, καθώς όλη η φτώχεια και η δυστυχία οφείλεται στον παγκόσμιο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής εκμεταλλευτικού χαρακτήρα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε αυτό το σκηνικό, τάσσεται υπέρ της παύσης πληρωμών των δανειστών και της διαγραφής του χρέους, της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ, όπως εξήγησε ο Λεωνίδας Βατικιώτης. «Εμείς πιστεύουμε ότι τα σκληρά μέτρα δεν είναι μονόδρομος και ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί» είπε αναφέροντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος που μπορεί να επιτευχθεί με φορολόγηση των ανωνύμων εταιριών και κυρίως των πολυεθνικών και με δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Ο ίδιος επισήμανε ότι αυτό είναι ρεαλιστικό, καθώς μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης του χρέους με όρους των δανειστών μας η μόνη λύση που μπορεί να επιβληθεί τώρα είναι με όρους λαϊκού κινήματος.
Από την άλλη πλευρά, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγκρουσης και ρήξης, όπως είπε ο Κώστας Σαρρής, θα μπορέσει η Ελλάδα να βρει εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ανεπάρκειας σε καύσιμα και τρόφιμα που θα ετίθετο σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ και το ευρώ.
Αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου δεν μπορεί να υπάρξει εντός της ΕΕ, είπε ο Λ. Βατικιώτης, αναφέροντας ότι η έξοδος είναι αναγκαστική και πρέπει να γίνει με όρους κυρίαρχου κράτους, καθώς η έξοδος από το ευρώ είναι η προϋπόθεση για να συνεχίσουν να υπάρχουν σχολεία και νοσοκομεία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου