Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Η ΔΡΑΣΗ κατεβαίνει στις εκλογές

Η ΔΡΑΣΗ ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την κάθοδο της στις επερχόμενες εκλογές σε συνεργασία με την Φιλελεύθερη Συμμαχία.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε η ΔΡΑΣΗ παρουσίασε τις βασικές της δεσμεύσεις και τις βασικές θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Τόνισε ότι δεσμεύεται ότι οι βουλευτές της αν κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις θα παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας ενώ αν μετεκλογικώς δικαιούται κρατικής επιχορήγησης θα παραιτηθεί για το μέρος της επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70€ ανά ψήφο. Σήμερα, κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε επιχορήγηση 10,00€.
Οι θέσεις της ΔΡΑΣΗΣ για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση περιλαμβάνουν:
  • Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000€, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος (25% για πέρα από 100.000€ και 30% για πέρα από 300.000€).
  • Καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης 700€ μηνιαίως για κάθε πολίτη – άνδρα ή γυναίκα - που συμπληρώνει τα 67 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις (χωρίς κρατήσεις δηλαδή).
  • Παράλληλα με τη μείωση της κρατικής δαπάνης, κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας. Φορολόγηση της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ως εισόδημα και ενιαίο τέλος αποκλειστικώς για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ.
  • Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης με πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις και άλλα προσκόμματα).
Τέλος, η πρόταση της ΔΡΑΣΗΣ για την υγεία είναι η χρηματοδότηση της από τη φορολογία. Ο πληθυσμός θεωρείται καθολικά ασφαλισμένος. Τις υπηρεσίες υγείας παρέχουν ιατροί και νοσοκομεία που συμβάλλονται με το σύστημα υγείας όπως ακριβώς γίνεται με τα προγράμματα υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Οι ευπορότεροι πολίτες συμμετέχουν στη δαπάνη και εφ’ όσον επιθυμούν πολυτελέστερες υπηρεσίες (μονόκλινα δωμάτια π.χ.) συνάπτουν πρόσθετη ασφάλιση με ελληνικές ή ξένες ασφαλιστικές εταιρείες. Εργαζόμενοι και εργοδότες απαλλάσσονται από τις κρατήσεις.

Πληροφορίες
http://www.drassi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου