Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ιράν: «Μηδαμινή» θεωρεί η Τεχεράνη την πιθανότητα πολέμου

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Ραμίν Μεχμανπαράστ μίλησε χθες στη Βαρσοβία για την πιθανότητα εισβολής στη χώρα του, δηλώνοντας ότι «η πιθανότητα πολέμου είναι πολύ, πολύ μικρή».
«Οι δυτικές απειλές περί πολέμου είναι τόσο συχνές που μοιάζουν να καταδεικνύουν ότι μια επίθεση ή εισβολή δεν θα γίνει», διευκρίνησε Μεχμανπαράστ στους δημοσιογράφους.
Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στο Ισραήλ έχουν κάνει λόγο πολλές φορές για πιθανή επίθεση στο Ιράν έτσι ώστε να προληφθεί το ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, παρά το ότι η Τεχεράνη επιμένει ότι δεν έχει τέτοιο σκοπό.

«Αυτή τη στιγμή, το Ιράν διαθέτει την ισχυρότερη αμυντική δυνατότητα στην Ιστορία του. Όποιος θέλει να επιθυμεί στη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει μια πολύ σθεναρή απάντηση», είπε ο Μεχμανπαράστ στην διάρκεια μιας επίσκεψης στην Πολωνία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Ο Μεχμανπαράστ αναφέρθηκε και στη νέα σειρά δυτικών κυρώσεων εναντίον του εμπορικού και του τραπεζικού τομέα στο Ιράν υποστηρίζοντας ότι «οι κυρώσεις αυτές είναι εντελώς παράνομες και αδικαιολόγητες, διότι η χώρα μας δεν διέπραξε κανένα έγκλημα» και επεσήμανε ότι οι κυρώσεις είχαν συνέπεια το Ιράν να γίνει μεγαλύτερη αυτάρκεια σε πολλούς οικονομικούς τομείς:
«Υπό μια έννοια, θα μπορούσαμε να ευχαριστήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ευρωπαϊκά κράτη που μας επέβαλαν κυρώσεις διότι τόνωσαν την οικονομική μας ανάπτυξη.Ενώ η ανάπτυξη στις δυτικές χώρες είναι αρνητική ή κοντά στο μηδέν, είναι 6,2% στο Ιράν»,
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου