Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ελληνική εθνική ασφάλεια και πολιτική

Παλαιότερα όταν μιλούσα για χρεοκοπία με χλεύαζαν, με έλεγαν καταστροφολόγο, ότι δήθεν δεν έχω στοιχεία (παρότι πάντοτε έδινα στοιχεία), μου έλεγαν ότι δεν είμαι καλά στην ψυχική μου υγεία και άλλα πολλά. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή έλεγα μια άποψη αντίθετη με αυτή που ήταν δημόσια αποδεκτή λόγω προπαγάνδας και στερεοτύπων της κοινής γνώμης. Ακόμη και όσων έφτασαν μέχρι τη σελίδα μου και με διαβάζανε.

Στην συνέχεια, όταν έλεγα ήδη από τον Ιανουάριο 2010 ότι περάσαμε ήδη το σημείο χωρίς επιστροφή ή από τον Απρίλιο-Ιούνιο 2010 ότι τα μνημόνια δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ ωφέλεια αφού δεν έχουμε νόμισμα για να υποτιμήσουμε και ότι οδεύουμε προς το βιωτικό επίπεδο της δεκαετίας του 1970, αντιμετώπισα και πάλι την ίδια δυσπιστία.
Αυτοί που συνήθως πάντοτε αντιδρούσαν σε ό,τι έλεγα ήταν σχολιαστές και bloggers που ανακύκλωναν την παπαρολογία, τα ταμπού, τα στερεότυπα και τον ξύλινο λόγο των δύο μεγάλων κομμάτων. Κυρίως άνθρωποι μακριά από την αγορά και το πεζοδρόμιο, χωρίς πραγματική εμπειρία και κατανόηση για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.

Επίσης, όταν ο Καραμανλής έπνεε τα λοίσθια το 2009 έλεγα συνεχώς ότι επιδιώκει μόνος του να εγκαταλείψει την εξουσία όχι μόνο επειδή έβλεπε από τα μέσα ότι οδεύουμε προς την απόλυτη χρεοκοπία αλλά και επειδή έβλεπε ότι η Τουρκία μας πιέζει υπερβολικά με πόλεμο σε μια περίοδο που ο λαός γινόταν όλο και πιο δύσκολο να κυβερνηθεί.

Κανείς δεν έδωσε σημασία στο ότι έλεγα ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί υπερβολικά παρόλο που το επαναλάμβανα με κάθε ευκαιρία.

Τότε που το έλεγα δεν είχα αδιάσειστα στοιχεία όπως είχα π.χ. για την χρεοκοπία και γι' αυτό δεν επέμεινα.

Δεν είχα στοιχεία μέχρι σήμερα που άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορα γεγονότα:

Γεγονός 1: Το τουρκικό σχέδιο Βαριοπούλα του 2003 που προέβλεπε την πρόκληση προβοκάτσιας που θα σηματοδοτούσε ελληνική αντίδραση και νομιμοποίηση πολεμικών επιχειρήσεων από πλευράς Τουρκίας που θα άλλαζαν το status quo στο Αιγαίο.

Γεγονός 2: Με αφορμή τις έρευνες του Ερντογάν για το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος, αποκαλύφθηκε πριν λίγους μήνες από τον Γιλμάζ ότι Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση το 2007.

Γεγονός 3: Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε από Τούρκους εισαγγελείς ότι η πτώση του Κώστα Ηλιάκη την 26η Μαΐου 2006 πάνω από την Κάρπαθο, δεν ήταν τυχαία αλλά πρόκειται για κατάρριψη-προβοκάτσια που εντασσόταν στο αναθεωρημένο από το 2003, αλλά ακόμη σε ισχύ, σχέδιο βαριοπούλα.

Γεγονός 4: Λίγο πριν μπει το Ισραηλινό τρυπάνι στο αντίστοιχο Κυπριακό οικόπεδο τινάζεται στον αέρα ένα στρατόπεδο με πυρομαχικά στην Κύπρο. Η Τουρκία ταυτόχρονα εξαπολύει απειλές που φοβερίζουν μέχρι και το Ισραήλ ενώ εκδίδει χάρτη ΑΟΖ που επικαλύπτει κομμάτια της Κυπριακής ΑΟΖ. Παράλληλα απειλεί τα τελευταία χρόνια ευθέως το Καστελόριζο (γι' αυτό και οι εξαγγελίες του ΓΑΠ το 2010 έγιναν από εκεί). 

Γεγονός 5: Στην Θράκη τούρκοι πράκτορες οργανώνουν τις εκεί θρησκευτικές μειονότητες δημιουργώντας συνθήκες ενός Κοσόβου  του Αιγαίου, πληρώνουν ξένους διπλωμάτες (σύμφωνα με την συνήθη τακτική τους) για να υποστηρίξουν τις δήθεν τουρκικές μειονότητες στα Δωδεκάνησα, και παράλληλα υποστηρίζουν τις θεωρίες περί γκρίζων περιοχών, νησιών αλλά πλέον και κατοικημένων νησιών. 

Γεγονός 6: Η Τουρκία σήμερα, δηλαδή ακόμη και η Τουρκία του Ερντογάν, σπαταλάει το απίστευτο ποσό των 27 δις δολαρίων με 280 εξοπλιστικά προγράμματα μόνο το 2011. Φέτος, το 2012, βγήκαν στη δημοσιότητα τα σχέδια της Τουρκίας για ανάπτυξη δικών της οπλικών συστημάτων ραντάρ, δορυφόρων, πυρηνικών όπλων, τανκς, επιθετικών ελικοπτέρων, αντιτορπιλικών, υποβρυχίων κτλ ώστε να μην εξαρτάται πλέον από καμία άλλη χώρα. Αυτό και μόνο το παραπάνω γεγονός θα ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει κάθε έλλογο κράτος στον κόσμο. Όχι όμως την Ελλάδα του λαϊκισμού.

Μετά λοιπόν από τους ΝΔ και τους ΠΑΣΟΚους που στράφηκαν εναντίον μου επειδή ήμουν λέει καταστροφολόγος τώρα και οι αριστεροί τρίβουν τα μάτια τους διαβάζοντας αυτά που γράφω.

Το τραγικό της όλης κατάστασης είναι ότι τα επιχειρήματα που παραθέτω είναι πλέον κάτι παραπάνω από αρκετά. 


Λυπάμαι πιο πολύ από όσο νομίζετε για όσα γράφω, δεν είναι αυτά που θέλω αλλά αυτά που βλέπω. Δεν συμφωνώ με την πραγματικότητα, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επιπλέον, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα με την ανάδειξη ενός καθαρόαιμου δεξιού κόμματος στην πρώτη θέση και 2-3 άλλων ακροδεξιών-εθνικιστικών κομμάτων σε ποσοστά άνω του 14% τι μας δείχνουν; 

Όσο ο ελληνικός λαός δεν θα είναι εύκολο να κυβερνηθεί τόσο θα μπαίνουν σε πειρασμό τα νέα αυτά ακροδεξιά κόμματα να μπουν ακόμη και σε έναν πόλεμο ή μια νέα περίοδο μεγάλης έντασης για να μπορέσουν να κρατηθούν στην εξουσία μέσω της επιβολής μιας δήθεν πατριωτικής και άτυπης δικτατορίας της εκτάκτου ανάγκης.

Αυτά που λέω μπορεί να δίνουν δεκανίκι σε ορισμένους πολιτικούς σχηματισμούς που μας έφεραν έως την χρεοκοπία. Λυπάμαι γι' αυτό. Λέω όμως ό,τι βλέπω μπροστά μου. 

Μπορεί η Ελλάδα ως κράτος να βγει πιο δυνατή από αυτή τη νέα περίοδο εντάσεων με την Τουρκία, ίσως αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και μεγάλα οικονομικά οφέλη από την ΑΟΖ.

Ο λαός όμως θα υποφέρει ακόμη περισσότερο και θα υποστεί ακόμη περισσότερες αυταρχικές πρακτικές με σκοπό την επιβίωση τόσο του κράτους όσο και των κομματικών τζακιών που βρίσκονται από πίσω του.

Γιατί τα δεξιά κομματικά τζάκια σκέφτονται ως εξής: Γιατί να έχουμε τόσο λαό στις πλατείες άνεργους να διαμαρτύρονται και να μην τους στείλουμε καλύτερα (με το ποσό του ταμείου ανεργίας) να φορέσουν μια στολή και να φυλάνε τα σύνορα;  Έτσι και την τρέχουσα καθημερινή διαχείριση μπορεί να κάνουν ευκολότερη γι' αυτούς, και οι κώλοι θα σφίξουν από φόβο και μπορεί να κερδηθούν πολλά γεωπολιτικά ωφελήματα που απλά πρέπει κάποιος να απλώσει το χέρι του για να τα κάνει δικά του (ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ). Με ένα σμπάρο 10 τρυγόνια!

Και επαναλαμβάνω εδώ, ο απόλυτος ρεαλισμός δείχνει ότι το μακροπρόθεσμο συμφέρον των λαών συχνά εξαρτάται από τις βραχυπρόθεσμες θυσίες. Σε μια περίοδο λοιπόν που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει χάσει τα πάντα, ίσως το μόνο που του μένει είναι η αξία του ως κρέας και κόκαλα.

Η μόνη άλλωστε σταθερή αξία που καταλαβαίνει η ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου