Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το πολίτικο σύστημα σε αποσύνθεση, ο ναζισμός στη βουλή ;

Μέσα σε ένα νοσηρό οικονομικά και κοινωνικά χαώδες ελληνικό τοπίο, η Χρυσή Αυγή έχει – κυρίως δια της σιωπής της – εισχωρήσει σημαντικά στη δημόσια σφαίρα, διεκδικώντας την εκλογή της στο κοινοβούλιο
Η ολοένα αυξανόμενη απήχησή της σε συνδυασμό με τις επίσημες θέσεις και πρακτικές των μελών και στελεχών της είναι γεγονός και η δημοσκοπική ‘επιβράβευσή’ της καθόλου τυχαία. Την έχουν εκθρέψει η πολυετής ανοχή των ελληνικών αρχών στις βιαιότητες των μελών της, αλλά και τα δύο μέχρι σήμερα μεγάλα κόμματα, που έχουν συρθεί στη ρατσιστική ατζέντα της και ανταγωνίζονται ποιο από τα δύο θα επιδείξει μεγαλύτερο έργο στη στοχοποίηση των μεταναστών, ως άλλων Εβραίων, χρησιμοποιώντας μια μανιέρα διαρκούς κινδυνολογίας περί ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης.
Μιας κινδυνολογίας που φυσικά θρέφει τους φόβους του μέσου πολίτη, αποπροσανατολίζοντάς τον από τα κρίσιμα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας αλλά και της κρίσης του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή και οι θέσεις της συνιστούν μια ολική άρνηση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος κάτι που όχι μόνο δεν το κρύβει, αλλά φροντίζει να αναδεικνύει διαρκώς.
Ας ελπίσουμε ότι όλοι όσοι εμφανίζονται ως θεματοφύλακες του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, αλλά και όλες οι φιλελεύθερες και δημοκρατικές δυνάμεις θα ταρακουνηθούν έστω και ελάχιστα από την προβλεπόμενη είσοδό της Χρυσής Αυγής στην επόμενη Βουλή. Η επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο δύσκολη.
Το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου