Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το «αντιμνημονιακό» μέτωπο έχει 151 Βουλευτές και το 64% των ψήφων...

H ανακοίνωση των Νέων Μεταρρυθμιστών με αφορμή την λαϊκή εντολή όπως αυτή προέκυψε απο τις Εθνικές Εκλογές
Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή. Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή πλειοψηφία στα κόμματα που υποστήριξαν την καταγγελία του Μνημονίου, της νέας δανειακής σύμβασης και του «κουρέματος» του χρέους με το PSI. Τα κόμματα αυτά έλαβαν το 64% των ψήφων του ελληνικού λαού και διαθέτουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αφού κατέχουν 151 έδρες. Το Μνημόνιο εξακολουθεί να είναι κυρίως μια σειρά νόμων ψηφισμένων από την Ελληνική Βουλή. Όπως ισχύει για όλους τους νόμους, η Βουλή μπορεί να τους αλλάξει όποτε θέλει χωρίς μάλιστα να προαπαιτείται ο σχηματισμός σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης. 
Σύμφωνα λοιπόν με την επιθυμία του ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε νόμιμα και έγκυρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου αλλά και με την «νέα αντίληψη» περί πολιτικής που ευαγγελίζονται τα αντιμνημονιακά κόμματα, δηλαδή την επακριβή τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, οι πολιτικοί αρχηγοί τους έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να αποδείξουν ότι πίστευαν αυτά που έλεγαν, ότι έχουν συνέπεια, ότι είναι ειλικρινή, ότι «σέβονται τα παντελόνια που φοράνε» -όπως θα έλεγε ο κ.Π.Καμμένος ή ο κ.Ν.Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα επίσης με τις προεκλογικές τους δηλώσεις και στάσεις, οφείλουν να μην χρησιμοποιήσουν τα «διαδικαστικά τερτίπια του δικομματισμού» και τις γνωστές «πολιτικάντικες πιρουέτες» του για να βρουν πρόσχημα μη εφαρμογής των υποσχέσεών τους. 
Έλαβαν καθαρή εντολή και οφείλουν να δώσουν καθαρή λύση. Δεν έχουν θέση ούτε οι «απαγκιστρώσεις», ούτε οι «επαναδιαπραγματεύσεις», ούτε οι «επιλεκτικές συνεργασίες», ούτε οι επικλήσεις για «κυβερνήσεις σωτηρίας». 
Περιμένουμε να δούμε ποιος πολιτικός αρχηγός εκ των αντιμνημονιακών κομμάτων θα είναι ο πρώτος που θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου. Φυσικά, την πρώτη ευθύνη να υλοποιήσει την σαφή εντολή του ελληνικού λαού την έχει, δικαιωματικά, το μεγαλύτερο κόμμα του αντιμνημονιακού μετώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο αρχηγός του ο κ.Α.Τσίπρας.

Αρκεί ένα μόνο άρθρο στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας Βουλής για να γίνει πραγματικότητα η εδώ και τώρα κατάργηση του «κατάπτυστου» και «προδοτικού» Μνημονίου. Ένα άρθρο το οποίο να αναφέρει απλώς ότι καταργούνται όλοι οι νόμοι, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και κοινές υπουργικές αποφάσεις που συνδέονται με το Μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του χρέους (PSI). Με την κατάργηση του νόμου για το «κούρεμα» του χρέους θα δικαιωθούν, εκτός από τις ξένες τράπεζες και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ελληνικές Τράπεζες αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας που έχασαν εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.Τσίπρας, ο κ.Καμμένος, ο κ.Κουβέλης, η κα Παπαρήγα και ο κ.Μιχαλολιάκος έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουν την λαϊκή εντολή, τι τους σταματάει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου