Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κατηγορώ Παπαρήγα στην «μπλόφα» του Τσίπρα...

«Αυτό το παιχνίδι δεν θέλουμε να το παίξουμε για να μη σκοτώσουμε την ελπίδα του λαού», είπε από το Πεδίον του Αρεως...
Καταπέλτης για το ενδεχόμενο σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν χθες η Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στην...
κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Αρεως χθες βράδυ είπε ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι ευκαιριακή, ενώ ο λαός θα ζήσει δραματική εμπειρία.
Η κ. Παπαρήγα μάλιστα περιέγραψε με λεπτομέρειες το σκηνικό: «Αν σχηματιστεί μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις πρώτες κρίσιμες ημέρες θα καθήσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ο Πρωθυπουργός, με πολλές νέες εσωτερικές δεσμεύσεις, που τάχα θα διαπραγματευτεί την αναβολή της δόσης των δανείων για ένα ή δύο χρόνια. Η αναμονή θα μετατραπεί γρήγορα σε μια πρωτοφανή αγανάκτηση, που θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση, με άλλα πρόσωπα, δεν θα είναι λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει», προέβλεψε. Στη συνέχεια επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στη συμμετοχή του ΚΚΕ σε αριστερή κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πρόκειται για μπλόφα εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή ελπίδων». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό το παιχνίδι δεν θέλουμε να το παίξουμε για να μη σκοτώσουμε την ελπίδα του λαού», ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για καιροσκοπισμό.
Η σιδηρά κυρία του Περισσού αναφέρθηκε και στην ουσία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στις προτάσεις του για ανάπτυξη μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας λέγοντας: «Κρύβουν από τον λαό ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα πατριωτικό κώλυμα να κλείσουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα και να βγουν εκτός Ευρώπης. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στριμώχνονται σε τέτοιες ερωτήσεις, απαντούν ότι θα κάνει το κράτος επενδύσεις. Δηλαδή θα ιδρύσουν κρατικά εργοστάσια σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας; Θα συγκρουστούν με την ΕΕ; Τότε γιατί δεν έχουν πρόγραμμα σύγκρουσης και εξόδου; Τι θα κάνουν με τη θάλασσα των εισαγωγών προϊόντων που μπορούμε και παράγουμε στην Ελλάδα; Τι θα κάνουν στην περίπτωση πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν;». Και κατέληξε λέγοντας ότι «το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα, ξέρει να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν. Αυτό το ΚΚΕ ισχυρό έχει ανάγκη ο λαός»...
 
Αυθεντική και ειλικρινής μεν… παράλογα αυτά που προτείνει δε…. Ποτέ δεν μπόρεσα να κατανοήσω αυτό που θέλει να κάνει το ΚΚΕ… ή μάλλον πως θα γίνουν αυτά που θέλει…?
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου