Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Παραδίδουν διαβατήρια οι πλούσιοι Αμερικανοί

Ο αριθμός των πλούσιων Αμερικανών που απαρνήθηκαν την αμερικανική υπηκοότητα, επταπλασιάστηκε το 2011 σε σχέση με το 2008, καθώς το σκάνδαλο της UBS περιορίζει τις δυνατότητες φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται, ότι το 2009 οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν την ελβετική UBS ότι βοήθησε Αμερικανούς πελάτες της να φοροδιαφύγουν.

Η UBS πλήρωσε πρόστιμο 780 εκατ. δολ., αποδέχτηκε ότι διευκόλυνε τη φοροδιαφυγή πελατών και έδωσε στην αμερικανική εφορία τα στοιχεία για περισσότερους από 4.450 λογαριασμούς.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/696629/ArticleNewsWorld.aspx#
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το 2011 περίπου 1.700 πολίτες των ΗΠΑ εγκατέλειψαν την αμερικανική υπηκοότητα τους, έναντι 235 το 2008.

Οι ΗΠΑ, το μόνο κράτος του ΟΟΣΑ που φορολογεί τους πολίτες του ανεξάρτητα από το που διαμένουν, έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι φοροδιαφυγής σε οffshore κέντρα όπως η Ελβετία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει το έλλειμμα.

Αποκλεισμένοι από τις ελβετικές και γερμανικές τράπεζες και αντιμετωπίζοντας αυστηρότερους φορολογικούς κανόνες, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια Αμερικανοί που ζουν στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να εξετάζουν αν αξίζει τον κόπο να έχουν αμερικανικό διαβατήριο.

"Ξεκίνησε με την UBS και τις άλλες μη αμερικανικές τράπεζες που άρχισαν να βλέπουν ως υπερβολικά ριψοκίνδυνες της συναλλαγές με τους Αμερικανούς του εξωτερικού" ανέφερε στο Bloomberg η Matthew Ledvina, δικηγόρος που ειδικεύεται σε φορολογικές υποθέσεις.

"Θα αυξηθεί γιατί η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ (Fatca) θα απαιτήσει από τις τράπεζες να εντοπίζουν ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίος θα προβούν σε εθελοντικές αποκαλύψεις προτού απαρνηθούν την υπηκοότητα τους" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου