Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Για μια χούφτα ψήφους!

Εδωσε σκληρή προεκλογική μάχη - και μάλιστα για μόλις δύο εβδομάδες. Κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής για πρώτη φορά, έχοντας προφανώς αποφασίσει να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ.Για περίπου 400 ψήφους ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχασε τη δεύτερη θέση, που σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών (και με δεδομένο ότι με τη νέα απογραφή η περιφέρεια αποκτά δύο έδρες επιπλέον) θα του εξασφάλιζε την είσοδο στη Βουλή. Οι συνεργάτες του λένε πάντως ότι σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δεν τα πήγε καθόλου άσχημα...

Συνωνυμία
Περίπου 400 ψήφοι χωρίζουν επίσης την Α. Διαμαντοπούλου από την πρωτιά που εξασφάλισε ο Κ. Σκανδαλίδης στην Α' Αθήνας. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, η υπουργός Ανάπτυξης έμεινε εκτός Βουλής (αφού το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μόνο έναν) από (κακή) τύχη! Το επιτελείο της, δε, λέει και ξαναλέει ότι οι ψηφοφόροι επιβράβευσαν το μεταρρυθμιστικό έργο της στην Παιδεία (η Μ. Γιαννάκου, για παράδειγμα, όταν είχε κατέβει υποψήφια βρέθηκε πολύ χαμηλά στη λίστα με τους σταυρούς και δεν εξελέγη).
Υπάρχει και κάτι άλλο που σημειώνουν οι συνεργάτες της υπουργού Ανάπτυξης: σε αρκετά εκλογικά τμήματα είναι πρώτη η Διαμαντοπούλου! Οχι όμως η Αννα, αλλά η Αικατερίνη, που σημαίνει ότι ενδεχομένως η υπουργός να έχασε πολλές ψήφους και λόγω... συνωνυμίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου