Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Καταστροφική μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Καταστροφική και με επιπτώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο πρόδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μία ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC και το Associated Press.

Στην συνέντευξή του στο CNBC, ο κ.Τσίπρας, δήλωσε ότι θα κάνει το καλύτερο για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα χαρακτήριζε «άκυρο και μηδενικό» το Μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας που δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, εμφανίστηκε πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Αλλά η αντίθεσή του στα μέτρα λιτότητας αυτομάτως τον βάζουν σε διαμάχη με την τρόικα, επισημαίνει το CNBC.
«Διαφωνώ εντελώς με το Μνημόνιο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η περαιτέρω λιτότητα θα μας καταστήσει μία τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ».
Σε επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους προέτρεψε να επανεξετάσουν το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, καθώς θεωρεί ότι οι συνεχείς περικοπές δεν κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας, καταστρέφουν την ανάκαμψη της οικονομίας και απειλεί να προκαλέσει «ελληνική ανθρωπιστική κρίση».
Στο Associated Press, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι καταστροφική, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη, ωστόσο σημείωσε ότι τα μέτρα λιτότητας για την διάσωση της Ελλάδας είναι πολύ σκληρά και πρέπει να αλλάξουν.
Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι μία συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας θα οδηγήσει σε κατακερματισμό την ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι εμποδίζοντας την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή της Ευρώπης.

 http://gr.news.yahoo.com/

Και άλλη κωλοτούμπα… μεγάλε ΓΑΠ τους έκανες όλους μνημονιακούς και αποδεικνύετε ότι απλώς ήθελαν να σε ρίξουν για να πάρουν την εξουσία γιατί τους ξεβόλευες…

Η ιστορία γράφετε και δικαιώνεσαι…

Με όλους αυτούς τους κωλοτούμπες πολιτικούς μας ανησυχώ για την ευρωπαϊκή πορεία μας και θεωρώ μοναδική ελπίδα για την ευρωπαϊκή μας πορεία τον Ολυμπιακό που θα σκίσει στην Πόλη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου