Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Η Μέρκελ δεν δέχεται συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα...

«Ούτε ψύλλος στον κόρφο του, αν ο Ολάντ υποδεχθεί τον Τσίπρα» δήλωσε γερμανική διπλωματική πηγή...
Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει να γίνει ... Φρανσουά Ολάντ. «Η καγκελάριος υποδέχεται μόνο πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών» δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο...
κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ απαντώντας στο ερώτημα, αν η κ.Μέρκελ θα ήταν διατεθειμένη να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα.
http://nonews-news.blogspot.com/2012/05/blog-post_5074.html

Το φόντο του ερωτήματος ήταν η είδηση, ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει αίτημα για συνάντηση στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας. Από όσο ξέρει πάντως, πρόσθεσε, η καγκελαρία δεν έχει παραλάβει παρόμοιο αίτημα.Ανώτατος διπλωμάτης στη γερμανική κυβέρνηση τόνιζε πάντως, ότι δεν θεωρεί αδιανόητη μια συνάντηση Ολάντ-Τσίπρα - όσο τουλάχιστον ο τελευταίος δεν έχει πάρει το χρίσμα του πρωθυπουργού.

«Φανταστείτε τι τεράστιες πολιτικές συνέπειες θα είχε μια τέτοια συνάντηση για όλη την Ευρώπη, αφού θα έμπαινε σφήνα στις γαλλογερμανικές σχέσεις» πρόσθεσε. «Δεν θάθελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο του, αν ο Ολάντ έκανε κάτι τέτοιο».

Η στάση απέναντι στον κ.Τσιπρα και προς τους υπόλοιπους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, είπε ο ίδιος, θα καθοριστεί στα τέλη Μαίου σε κατ΄ιδίαν συνομιλία της γερμανίδας καγκελάριου με το γάλλο πρόεδρο στο περιθώριο της συνάντησης των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μέχρι τότε μην περιμένετε πολλά» πρόσθεσε. «Δηλώσεις θα γίνουν ύστερα από τέτοια προσυνεννόηση και αφού θα έχει ξεκαθαρίσει επαρκώς το σκηνικό στην Ελλάδα»...

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου