Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κουβέλης: «Αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε εκλογές»

Χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να έχει τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή κυβέρνηση με ορίζοντα το 2014 για να κρατήσει τη χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και εκκίνηση σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο. Αυτό επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας το μεσημέρι στην ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Κουβέλης έθεσε το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα, ζητώντας την περαιτέρω ενίσχυσή του.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ και προσέθεσε ότι, αν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε σε εκλογές.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήρε τη διερευνητική εντολή για να συγκροτήσει κυβέρνηση και τη μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Κουβέλης, αρνήθηκε και την πρόταση να του δώσουν στήριξη ώστε να έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο ηγέτης της ΔΗΜΑΡ προσέθεσε ότι είναι φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ επείγεται για εκλογές και απλώς δεν το λέει.
Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν, είπε ο κ. Κουβέλης, ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ ήταν η μόνη που έδινε διέξοδο.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουβέλης είπε ότι υπάρχει και τρίτος δρόμος. Ο δρόμος «του αριστερού ευρωπαϊσμού, ο δρόμος των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο δρόμος της ΔΗΜΑΡ και αυτή τη σημαία σηκώνουμε και καλούμε τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω μας και να μας δώσουν και άλλη δύναμη για τη χώρα και την κοινωνία».
«Όχι» σε συγκυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Φ. Κουβέλη
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι η οικουμενική κυβέρνηση που προτείνει βασίζεται σε συγκεκριμένα μέτρα και πρόγραμμα, με στόχο την άμεση και σκληρή διαπραγμάτευση του μνημονίου.
Παρατήρησε, πάντως, ότι στην επιστολή Τσίπρα προς τους Ευρωπαίους υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του μνημονίου.
«Όχι μόνο δεν μιλάει για καταγγελία η επιστολή, ούτε για τριετή αναστολή πληρωμής του χρέους, ούτε για μονομερή διαγραφή του χρέους» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά την άποψή του υπάρχει προσέγγιση με τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ.
Εξήγησε ότι, με βάση την πρότασή του, στην οικουμενική δεν θα μετέχουν τα ηγετικά πρόσωπα των κομμάτων, αλλά άλλα φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα.
Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα αποδεχόταν να πάει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν διεκδικεί κάτι προσωπικά, παρά μόνον την ικανοποίηση ότι συμβάλλει θετικά στην άρση του αδιεξόδου και στην ομαλή πορεία της χώρας.
Πάντως, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας σε τυχόν επαναληπτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου