Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Προτείνω σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με "ισχυρή" κοινοβουλευτική στήριξη

Πρόταση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με θητεία ως τις Ευρωεκλογές του 2014 κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ζητήσε η νέα κυβέρνηση να έχει "ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη" και πιθανότατα αυτό σημαίνει ότι η Δημοκρατική Αριστερά θέτει ως όρο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του:

Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών, πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους, απευθύνομαι προς όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης, την πρόταση αυτή απηύθυνα λίγο πριν στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, η αποστολή αυτής της κυβέρνησης που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 θα είναι διπλή, 1ον να κρατήσει τη χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και 2ον να ξεκινήσει άμεσα τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση .

Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και με τη νέα γενιά παρούσα. Καταθέτουμε αυτή την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά, δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση, προς όφελος του λαού και της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου