Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στα κόμματα το «μπαλάκι» για το ομόλογο που λήγει

Στους πολιτικούς αρχηγούς πέφτει το «μπαλάκι» των αποφάσεων για το αν θα πληρωθεί (και κατά πόσον) το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ υπό ξένο δίκαιο, που δεν έχει μπει στο «κούρεμα» του PSI.

Μιλώντας σε οικονομικούς συντάκτες, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι ο ίδιος, όπως και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπογράψει τίποτα που θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, «εκτός και αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό».
Ο κ. Σαχνίδης δεν θα πάρει την απόφαση για τα ομόλογα 435 εκατ. ευρώ που λήγουν στις 15 Μαΐου ούτε για τα 4δισ. ευρώ της ΕΚΤ στις 18 του μήνα. «Πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί να πάρουν απόφαση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση» τόνισε.

Εκτίμησε επίσης ότι στο Eurogroup της Δευτέρας η χώρα θα εκπροσωπηθεί είτε από υπουργό νέας κυβέρνησης είτε από υπουργό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οριστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως για το θέμα του ομολόγου που λήγει, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, καθώς το θέμα συζητήθηκε και σε πρόσφατο euroworking group, καθώς η μη
πληρωμή ή τυχόν αναγκαστικό «κούρεμα» μπορεί να επηρεάσει το χρέος και των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου