Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απέρριψε ο Φρανσουά Ολάντ το αίτημα του Τσίπρα για συνάντηση

Αρνητική ήταν η απάντηση του νέου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να τον συναντήσει.
Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία απάντησε ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.

Στην ιστοσελίδα της η Humanité, η οποία απηχεί τις απόψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας (PCF), προσθέτει κατ' αποκλειστικότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να δει επίσης τον γενικό γραμματέα του PCF) και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς Πιερ Λοράν. Σημειωτέον ότι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς είναι ο κ. Τσίπρας.
Ο Πιερ Λοράν απάντησε ήδη ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνάντηση αυτή θα είναι παρών και ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
Ο απεσταλμένος της Humanité στην Αθήνα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τις συναντήσεις αυτές επειδή «τα εκλογικά αποτελέσματα της Αριστεράς στη Γαλλία και στην Ελλάδα μπορούν να στρέψουν την Ευρώπη προς μια πορεία κοινωνική, πέρα από τα μέτρα οικονομικής λιτότητας και τις άκαμπτες απαιτήσεις του Δημοσιονομικού Συμφώνου».
Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι «να αναζητήσει με τους συνομιλητές του σημεία πολιτικών συγκλίσεων μεταξύ των διαφορετικών προγραμμάτων των δυνάμεων της Αριστεράς».

 http://www.iefimerida.gr/news
 
Όντως το ζήτησε ; ή είναι απλώς μπουρδολογία… αν όμως όντως ζήτησε κάτι τέτοιο τότε άποψη μου είναι ότι ο Τσιπρας τελείωσε.. δεν γίνονται αυτά να γελοιοποίει έτσι την διερευνητική εντολή … τι νομίζει ότι πηρέ και θέλει να το δείξει και στην Ευρώπη, το χρυσό δισκοπότηρο..; διερευνητική εντολή πήρε μιας απίθανης χρεοκοπημένης, αντιπαραγωγικής χώρας μπουρδελο… που προσπαθούν να μας ξελασπώσουν που αντί να τους ευχαριστούμε,  τους βρίζουμε και από πάνω… εδώ ο ΓΑΠ έγινε επαίτης για να μας σώσει και αυτοί θέλουν να το παίξουν και μάγκες …;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου