Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ιταλία: Ο Μόντι ζητά από τους πολίτες να καταγγέλουν online τις σπατάλες

Ο Μάριο Μόντι και οι συνεργάτες του ζητούν από τους Ιταλούς να καταγγέλλουν τυχόν σπατάλες και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης απευθείας στον ιστότοπο της κυβέρνησης.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.governo.it, δημιουργήθηκε ένας ειδικός τομέας που φέρει τον τίτλο «πες την γνώμη σου» (esprimi la tua opinione) σχετικά με το πώς το ιταλικό κράτος μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, χάρη σε ορθότερη διαχείριση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην λεγόμενη spending review (αναθεώρηση εξόδων) που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού με στόχο τον άμεσο περιορισμό των δαπανών του δημοσίου κατά 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, ο μάνατζερ Ενρίκο Μπόντι --ο οποίος ορίσθηκε ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την αναθεώρηση των δαπανών-- θα πρέπει να παρουσιάσει τις πρώτες του προτάσεις.
«Οι περικοπές, πάντως, δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά επιλεκτικές. Θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των πρόσφατων παρεμβάσεων που αφορούσαν την μείωση των μισθών των υψηλόβαθμων μάνατζερ του ευρύτερου δημοσίου, των εξόδων για ταξίδια και χρήση αυτοκινήτων και τον περιορισμό των συμβάσεων για συμβούλους και εμπειρογνώμονες», τονίζει η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου