Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πλαστικά φωτοβολταϊκά από το 1ο cluster οργανικών ηλεκτρονικών στην Ελλάδα

Το πρώτο cluster οργανικών ηλεκτρονικών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προχωρούν 18 επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα, τη Βαρκελώνη και την Οξφόρδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.gr.

Το cluster, που αναμένει χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013, θα δραστηριοποιηθεί στους τομείς της ενέργειας, του φωτισμού, της βιοηλεκτρονικής και της βιοϊατρικής, ενώ έμφαση θα δοθεί στα πλαστικά φωτοβολταϊκά, τις εύκαμπτες μπαταρίες, τις εύκαμπτες οθόνες και τα «έξυπνα» υφάσματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιουνίου ξεκινά στη Θεσσαλονίκη το επιστημονικό, συνεδριακό και εκθεσιακό πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY, που αναμένεται να προσελκύσει επιστήμονες από 150 ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκούς και φοιτητές από 250 πανεπιστήμια, καθώς και εκπροσώπους δεκάδων εταιρειών.

Το πολυγεγονός περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις, με κυριότερες τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά “NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo” (2-6 Ιουλίου) και το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά “ISFOE-12” (2-5 Ιουλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου