Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ευνοϊκή, υπό προϋποθέσεις, και για την Ελλάδα ενδέχεται να είναι η απόφαση των 17

Σε μία ώρα αναμένεται η επίσημη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, από τις Βρυξέλλες. Στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, θεωρώντας ότι υπό προϋποθέσεις οι εξελίξεις μπορεί να ευνοούν και τη χώρα μας.
Ευνοϊκή, υπό προϋποθέσεις, και για την Ελλάδα ενδέχεται να είναι η απόφαση των 17 της Ευρωζώνης για τη δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, χωρίς να επιβαρύνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη και οι προϋπολογισμοί των κρατών.

Ήδη στο σχέδιο συμπερασμάτων γίνεται, κατά πληροφορίες, ειδική αναφορά στην Ιρλανδική περίπτωση, όπου και σημειώνεται η πρόοδος του Δουβλίνου στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί… οδικό χάρτη και για την ελληνική περίπτωση, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Ελλάδα αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων και υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το μνημόνιο.

Στην περίπτωση, συνεπώς, που η Αθήνα επιδείξει καλή διαγωγή, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι και τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν για τις ελληνικές τράπεζες (περί τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ) δεν θα εγγραφούν στο ελληνικό χρέος, προκαλώντας άμεσα την αισθητή βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας.


μάλλον και για την Κύπρο φαντάζομαι ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου