Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τί να κάνουμε; (Ανοιχτή συνέλευση του Π80 την Πέμπτη 5 Ιουλίου στην Αθήνα!)

Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Δυο χρόνια και δυο εκλογές μετά το πρώτο μνημόνιο, η χώρα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού, η οικονομία καταστρέφεται, δεν υπάρχουν λεφτά ούτε δουλειές, σχεδόν συνηθίσαμε τις ουρές στα φαρμακεία (σαν σκηνές από το μέλλον…), ακόμη και οι ξυλοδαρμοί μεταναστών δεν αποτελούν αξιοσημείωτη είδηση πια. Κατά τα άλλα, η Νέα Δημοκρατία της δημοσιονομικής εκτροπής επέστρεψε ως σωτήρας, το ΠΑΣΟΚ (μεταξύ συγνώμης και αυταρέσκειας) φλερτάρει με το τέλος χωρίς να έχει αποφασίσει ακόμη αν δυο χρόνια τώρα έσωσε ή κατέστρεψε τη χώρα, η ακροδεξιά συμμορία (και η απύθμενη μωρία) είναι στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ –πανευτυχής στην αντιπολίτευση- γίνεται κόμμα.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

Και τώρα τι κάνουμε, φίλοι και σύντροφοι;

Δεν έχουμε έτοιμη απάντηση. Όμως ενάμιση χρόνο πριν, με την εκδήλωση στο Metropolis, σαν να το ‘χαμε δει το όνειρο, είπαμε “Game Over” και είδαμε την Ελλάδα στην Τέταρτη Δημοκρατία (αρκετοί μας κοίταξαν περίεργα). Τον περασμένο Νοέμβριο στο Baccaro είπαμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με το παλαιό καθεστώς (μερικοί μας έκραξαν).

Τώρα λοιπόν που τέλειωσαν τα ψέματα, είναι η ώρα να δούμε τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Τουλάχιστον, όσο μας αφορά και σε ό,τι μας αναλογεί, πριν απ’ όλα για να είμαστε εντάξει με τη συνείδηση και τους γύρω μας, αλλά και γιατί καμιά φορά οι παρέες μπορούν να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Οι συνθήκες για να ανάψει μια τέτοια συζήτηση είναι ιδανικές: Όλα είναι πιθανά, κανείς δεν μπορεί ναι είναι σίγουρος για (σχεδόν) τίποτα – μπορεί λοιπόν να γίνει μια πολύ δημιουργική (πολιτικο-ιδεολογική) κλωτσοπατινάδα, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα δώσει και μερικές πιο πρακτικές απαντήσεις.

Αποφασίσαμε λοιπόν να συναντηθούμε ξανά σε ένα αμφιθέατρο, σε μια ανοιχτή συνέλευση χωρίς ατζέντα, χωρίς προκαθορισμένες ομιλίες, για να μιλήσουμε ανοιχτά για όλα όσα μας απασχολούν ως προοδευτικούς πολίτες. Ας είμαστε όλοι εκεί!

Tί θα γίνει; Ανοιχτή συνέλευση του Π80

Πότε; Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος, όχι ΠΑΣΟΚ)

Πού; Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Πώς; Ένδυμα περιπάτου (τα βατραχοπέδιλα δεν θα επιτραπούν – βρείτε άλλο τρόπο να κάνετε εντύπωση)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου