Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τζημέρος: «Δεν φταίει η Μέρκελ που δίναμε επιδόματα και συντάξεις σε νεκρούς»

ΤΖΗΜΕΡΟΣ: «ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ»Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τζήμερος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έγραψε την επιστολή στη Γερμανίδα Καγκελάριο, διαψεύδοντας ότι αναφέρθηκε στην Ελλάδα “ως μία άθλια φρικτή χώρα να πάει στο διάολο”.


Όπως είπε, “από τις οκτώ σελίδες κάποιοι δημοσιογράφοι απομόνωσαν τη φράση και φρόντισαν να την παραποιήσουν”.


“Είναι ενδεικτικό πως ασκείται η δημοσιογραφία στη χώρα μας. Έστειλα την επιστολή στη Μέρκελ γιατί πίστευα ότι τα κόμματα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν καμία μεταρρύθμιση. Όλες τις δανειακές συμβάσεις τις υπέγραφαν για να συνεχίζουν να σιτίζουν τους κομματικούς του στρατούς. Η επιστολή στάλθηκε τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν πολύ χαμηλά από πλευράς αξιοπρέπειας στη συνείδηση των Ευρωπαίων και ήθελα να πω ότι υπάρχει μία παραγωγική Ελλάδα που ασφυκτιά στην αγχόνη του κρατισμού. Υπάρχουν φιλότιμοι και εργατικοί Έλληνες που μεγαλουργούν και το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κομματικοί στρατοί οι οποίοι για 35 χρόνια δεν αφήνουν τη δημιουργικότητα του Έλληνα να πάρει ανάσα”.

“Ο δεύτερος λόγος που έστειλα την επιστολή ήταν για να δώσω ένα δείγμα γραφής για το ποιος ήμουν, κανείς δεν ήξερε το Τζήμερο και ούτε τώρα με ξέρουν και αυτό φαίνεται από αυτά που γράφονται τα οποία είναι 180 μοίρες διαφορετικά από αυτό που είμαι. Παρακαλώ όσους θέλουν να διαβάσουν ολόκληρη την επιστολή”, είπε.

Όσον αφορά στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, λέει πως “πάντα βρίσκουμε ένα σημείο για να χτυπάμε έναν άνθρωπο. Δε μας ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει από τους πολιτικούς. Είναι άλλο πράγμα το πώς χειρίζεται η Ευρώπη τη κρίση χρέους και είναι άλλο πράγμα πως εμείς διαχειριζόμαστε στο εσωτερικό της χώρας μας τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική τάξη. Δε φταίει η Μέρκελ που δίναμε επιδόματα σε τυφλούς τερματοφύλακες και συντάξεις σε νεκρούς. Τώρα εχθρός και δαίμονας είμαι εγώ”.

“Η Μέρκελ δε μου απάντησε, όμως έδειξαν ενδιαφέρον πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης που ήρθαν να ακούσουν μία λογική φωνή”, πρόσθεσε.

Πηγή: Τζημέρος: «Δεν φταίει η Μέρκελ που δίναμε επιδόματα και συντάξεις σε νεκρούς» - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου