Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Εξυπηρετήσεις Βενιζέλου στο Σαμαρά

Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη θέση υφυπουργού Εξωτερικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας. Αυτό που παρέληψαν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το πλούσιο βιογραφικό του τεχνοκράτη των Βρυξελλών, όπως τον αποκαλούν, κ. Κούρκουλα είναι ότι ήταν υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά το 1994. Πρόκειται για μία ακόμα εξυπηρέτηση του Βενιζέλου στο Σαμαρά;

Την ίδια στιγμή «βράζει» το ΠΑΣΟΚ λόγω των επιλογών Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα του οποίου ηγείται ο νεοκλεγής πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πολλά στελέχη του κόμματος εμφανίζονται οργισμένα για τους χειρισμούς του προέδρου στο σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας. Αρκετά επώνυμα και λιγότερο γνωστά στελέχη τον κατηγορούν ότι «πέταξε λευκή πετσέτα» στο σχηματισμό δεξιάς κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου από την επιλογή να τοποθετηθεί ως υφυπουργός Παιδείας ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αφού ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπήρξε από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Οι ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ θεωρούνται εύθραυστες και εκφράζονται έντονες διαφωνίες για την επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να μη χρησιμοποιηθούν κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου