Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

«Αν οι Ευρωπαίοι πουν σε όλα όχι υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα»...

«Την επόμενη ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα έχουμε ή κυβέρνηση συνέχειας του μνημονίου ή κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αποκλείοντας μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μιλώντας στο... πρωινό ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόθεση του για κυβέρνηση συνεργασίας με τις δυνάμεις της Αριστεράς, ακόμα και σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές με πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα προσέλθει στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους για επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το plan B σε περίπτωση που οι ηγέτες της Ε.Ε. διαφωνήσουν με το σχέδιο του κόμματός του.

Όπως δήλωσε, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι πουν σε όλα «όχι», «σας υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα».

«Σε μία διαπραγμάτευση δεν πας για όλα αλλά πρέπει να έχεις κόκκινες γραμμές. Αποκαλύπτοντας το plan B είναι σα να πας στον πόλεμο για να χάσεις», υπογράμμιζε για να προσθέσει πως «μοναδικός στόχος είναι η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση αμέσως διαλύεται η Ευρωζώνη» είπε ο κ. Τσίπρας , τονίζοντας ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία και την Πορτογαλία.

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού και όχι η κυβέρνηση. Αν βγούμε πρώτο κόμμα, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί κλίμα πανικού με το δίλλημμα ευρώ ή δραχμή και ζήτησε να σταματήσουν οι κινδυνολογίες για να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου