Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Πόσοι πολιτικοί αρχηγοί χωράνε στο ελικόπερο;...

kourdistoportocali
Έχουν περάσει λίγες ώρες από τη στιγμή που ψήφισες τη ΝΔ για να παραμείνεις στο αγαπημένο ευρώ το οποίο αποτελεί φαντασίωση κι όχι πραγματικότητα της... τσέπης σου και η Μέρκελ λέει ορθά κοφτά ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Μερικές λέξεις μόνο αρκούν για να τινάξουν στον αέρα την προεκλογική παραμύθα της επαναδιαπραγμάτευσης, των νέων καλύτερων όρων και πάει λέγοντας.

Εσύ λοιπόν «υπεύθυνε» Έλληνα πολίτη που τη Κυριακή έδωσες την πρώτη θέση στη ΝΔ μπορείς να στηθείς καμαρωτός σαν τον Μέγα Ναπολέοντα απέναντι από τον καθρέφτη σου και να κάνεις το σήμα της ανοιχτής παλάμης στο είδωλό σου. Επειδή θεωρείς ότι είναι νωρίς για να κάνεις κάτι τέτοιο μια και δεν έχει σχηματισθεί ακόμη κυβέρνηση, είμαστε σύμφωνοι. Έχεις όλο το χρόνο να περιμένεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σκεφτούν τι σόι κίτρινοι παγανιστές είναι οι συριζαίοι. Το ίδιο κιόλας βράδι των εκλογών και όταν τα exit polls, έδιναν σοβαρές πιθανότητες πρωτιάς στο ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε στέλεχος του στα κανάλια και σε ερώτηση αν θα καταργήσουν ως κυβέρνηση το Μνημόνιο, όπως ισχυρίζονταν προεκλογικά, τι απάντησε ο αθεόφοβος;

-Φρέσκα κουλούρια πουλάει ο κουλουράς…

Αυτό, αν ειπώθηκε, ήταν η πιο χυδαία δήλωση της εκλογικής βραδιάς και ομολογία εκκωφαντικής κωλοτούμπας με τρομακτικές συνέπειες για την ψυχολογία των Ελλήνων που αισθάνονται έρμαια της ανασφάλειας της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στη Τρόικα. Αυτή η δήλωση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με ισόβια εξορία του συγκεκριμένου στελέχους.

Στο παιγνίδι υπάρχει και ο τρίτος πόλος (ο πρώην εταίρος της μπίζνας του δικομματισμού) που θεωρεί την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας ως το Άγιο Δισκοπότηρο της πολιτικής του ύπαρξης.

Εν ολίγοις: «Αν φτύσω χαμηλά φτύνω τα γένια μου, αν φτύσω ψηλά φτύνω τα μουστάκια μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου