Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οι Ρώσοι... σώζουν και τον τουρισμό της Κρήτης

Η...αρκούδα ξύπνησε και είναι πλέον φανερό ότι οι Ρώσοι τουρίστες που θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο είναι οι μόνοι που κάνουν τη διαφορά ακόμη και στα...φαρμακεία! Το ένα εκατομμύριο Ρώσοι Τουρίστες που αναμένεται να έρθουν συνολικά φέτος και πολλοί εξ αυτών στην Κρήτη κάνουν τη διαφορά σε ένα δύσκολο και γκρίζο τοπίο για την ελληνική οικονομία…
http://www.zougla.gr/money/article/i-rosi-sozoun-ke-ton-tourismo-tis-kritis
«Εάν δεν ήταν οι Ρώσοι φέτος δεν θα ξέραμε τι να κάναμε! Τίποτα δεν θα υπήρχε…» είπε ξενοδόχος του Αγίου Νικολάου που τα προηγούμενα χρόνια είχε συνηθίσει να δουλεύει με Γερμανούς και Άγγλους, που φέτος τους... «κυνηγά»! Αλλά ακόμη και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκτός ξενοδοχείων σε παρεμφερείς δραστηριότητες επισημαίνουν ότι «μόνο οι Ρώσοι κυκλοφορούν και ψωνίζουν κάτι», ουδείς άλλος! Και αυτό φαίνεται ακόμη και σε δουλειές που παλιότερα στήριζαν ντόπιοι, ο τοπικός πληθυσμός. Οι Ρωσοι δεν ψωνίζουν μόνο γούνες όπως νομίζουν ακόμη ορισμένοι, αλλά και απλά είδη ένδυσης, ακόμη και τα φαρμακεία από όπου αγοράζουν αφειδώς παραφαρμακευτικά είδη, ζούν πια από τους Ρώσους ειδικά στο Βόρειο άξονα της Κρήτης.

«Αυτοί που έρχονται εδώ είναι και υψηλών εισοδημάτων ή τέλος πάντων έχουν καλύτερο οικονομικό επίπεδο», τονίζει πράκτορας που ξέρει καλά τη ρωσική αγορά και ελπίζει ότι η αύξηση το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η φετινή αύξηση αναμένεται κατά 30%-40% σε σχέση με πέρυσι να σημειώσει ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα, ενώ τα στοιχεία από την πρεσβεία της Μόσχας, τον ΕΟΤ και τα Visa Centers δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί 19% περισσότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι.

Το 2011 ήταν 650.000

«Εκατό εκατομμύρια Ρώσοι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την Ελλάδα», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκέι Φεντόροβ. Η Ελλάδα το 2011 υποδέχθηκε περίπου 650.000 Ρώσους τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2010… Εντός μιας πενταετίας στην Ελλάδα έφτασαν 2 εκατομμύρια Ρώσοι, όταν στη γειτονική Τουρκία, που δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εισόδου στη χώρα οι αφίξεις Ρώσων τουριστών έφτασαν τα 14 εκατομμύρια.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου