Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Άνθρακες ο (μικροκομματικός) θησαυρός - μεγάλες οι ευθύνες όσων έσυραν την χώρα στην αχρείαστη πόλωση

Και τώρα;Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την δραματική επιδείνωση της οικονομίας και την κατάρρευση των εισοδημάτων από τις δεύτερες εκλογές; Κανείς, ως συνήθως...
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το χαρτί του σε βάρος μας. Προκάλεσε μια αφόρητη πόλωση, μια αλλοίωση της ψήφου και μια επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς. Υπέκλεψε εκβιαστικά τις ψήφους του 19% των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της 6ης Μαΐου στέλνοντας όμως την μερίδα του λέοντος στην ΝΔ.


Με λίγα λόγια μια (πανάκριβη για την χώρα) τρύπα στο νερό - είμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο με την επομένη ...των προηγούμενων εκλογών!
Και τώρα, show must go on...
Ένα show χαμηλής ποιότητας, εξευτελιστικής αποκαλυπτικότητας, μια παράσταση ευτέλειας χαρακτηριστική του επιπέδου της ελληνικής μεταπολίτευσης. Ζητούνται απελπισμένα βαλκάνιοι πολιτικοί ευρωπαϊκού επιπέδου - παράλογο;


υγ Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχασαν μια ιστορική ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην "μεγάλη πολιτική" συντεταγμένης εξόδου από την κρίση, με την απόφασή τους για αυτόνομη κάθοδο στον "δεύτερο γύρο" των εκλογών. Οι χρήσιμες προτάσεις τους έμειναν στο περιθώριο και η αλληλεγγύη των ευρωπαίων Πρασίνων αναξιοποίητη. Επίσης αναξιοποίητη έμεινε η ευκαιρία δημιουργίας ενός Τρίτου πόλου με τις δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς και των κεντρώων φιλελευθέρων. Κρίμα. Αν και ποτέ δεν είναι αργά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου