Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Μπόλαρης εναντίον Κατσέλη: "Προκαλεί η κα. Κατσέλη τη νοημοσύνη των πολιτών ..."

Τέλος τα συντροφικά χαμόγελα, τώρα αρχίζει η παντόφλα...
Με σημερινή της ανακοίνωση η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Λούκα Κατσέλη επικρίνει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για την κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης. Η όψιμη υπεράσπιση της ΕΜΑ από την κα Κατσέλη προκαλεί...με το υποκριτικό της ενδιαφέρον, όταν επί 8 ολόκληρους μήνες αρνούνταν να υπογράψει πεισματικά, ως αρμόδιος Υπουργός, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκο Μπόλαρη εξ αιτίας ακριβώς της ΕΜΑ. Μάλιστα η ίδια αρνήθηκε επανειλημμένα να παραστεί σε ειδική σύσκεψη με τους κ. Παμπούκη και Λύτρα, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα των αρμοδιοτήτων με επίμαχο θέμα την ΕΜΑ. Το ιδρυτικό Προεδρικό διάταγμα υπογράφηκε τελικά στις 5/5/2010 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον τότε Πρωθυπουργό, αφού η ίδια αρνήθηκε να το υπογράψει.

Υπενθυμίζεται πως η συγκρότηση της ΕΜΑ ξεκίνησε με πρωτοβουλία του π. Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκου Μπόλαρη με στόχο την ανάπτυξη μιας πρότυπης κυβερνητικής δομής για την προώθηση προηγμένων επενδυτικών σχεδίων στη Βόρεια Ελλάδα και με προοπτική να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού συνέχισε ο μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης.
Σήμερα η κα Κατσέλη εμφανίζεται να υπερασπίζεται αυτό που τότε αντιμάχονταν, δηλ τη συγκρότηση ενός αποκεντρωμένου αναπτυξιακού εργαλείου που θα εξυπηρετούσε το σύνολο της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και της κοινωνίας της Βόρειας Ελλάδας. Αναμφίβολα η κατάργηση της ΕΜΑ αποτελεί οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια λειτουργίας μιας ευέλικτης διοικητικής δομής που είχε ως στόχο, μέσω των αρχών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την υλοποίηση στοχευμένων αναπτυξιακών δράσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Μόνο που η κα Κατσέλη δεν πείθει πλέον για την ειλικρίνεια των δηλώσεών της. Όταν έπρεπε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή την πολέμησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου