Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

"Η συζήτηση για τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εκφυλίζεται σε τηλεοπτικό θέαμα"

"Η συζήτηση για τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εκφυλίζεται σε τηλεοπτικό θέαμα"
Δήλωση καταδίκης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών Μάρκου Μπόλαρη για τις βιαιοπραγίες του..
βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης.


Η καταδίκη και ο αποτροπιασμός για τις βιαιοπραγίες που διέπραξε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης πρέπει να είναι ομόθυμη και κατηγορηματική. Πράξεις που προσβάλλουν τον πολιτικό μας πολιτισμό και διασύρουν την εικόνα της χώρας διεθνώς, είναι αποτέλεσμα ακραίων συμπεριφορών και θέσεων που βλασταίνουν πάνω στο έδαφος συγκεκριμένων πολιτικών πρακτικών που συντηρούνται στη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Στην κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, η συζήτηση για τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εκφυλίζεται σε τηλεοπτικό θέαμα για χαιρέκακη κατανάλωση, με ευθύνη όσων προσδοκούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.


Οι πολιτικές δυνάμεις που συνέπρατταν πριν λίγους μήνες στις βιαιοπραγίες και στις ασχήμιες κατά των πολιτικών και του κοινοβουλευτικού μας συστήματος βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες με τη λογική που οι ίδιες εξέθρεψαν.
Όσοι αναλογίζονται πως η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί νηφάλια και υπεύθυνη στάση, με τεκμηριωμένες θέσεις για έξοδο από την κρίση, προσβλέπουν σε μια άλλη αντίληψη περί πολιτικής. Αυτής που αντί να επιβραβεύει την απαξίωση των θεσμών προτάσσει ως ζητούμενο μια διαφορετική λειτουργία του κράτους με διαφάνεια και σεβασμό στον πολίτη. Απορρίπτοντας τη δημαγωγία και την πόλωση που οδηγεί σε επικίνδυνες εκτροπές, το ΠΑΣΟΚ είναι η δημοκρατική σταθερά του πολιτικού μας συστήματος που αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να εμπνεύσει μια ελπιδοφόρα επανεκκίνηση για την ελληνική κοινωνία.


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου