Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Γ. Παπανδρέου: Η αβεβαιότητα διέβρωσε την ελληνική οικονομία

H πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι διαφορετική από το στερεότυπο που έχει επικρατήσει δήλωσε , ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Lateline του αυστραλιανού ABC.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «όχι τόσο η λιτότητα όσο η αβεβαιότητα διέβρωσαν την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια εκδήλωσης της κρίσης διέβρωσε κυριως η αβεβαιότητα και όχι η λιτότητα. «Η αβεβαιότητα δημιούργησε συνθήκες κάθε άλλο παρά πρόσφορες για επενδύσεις και με το να αποτρέπουν τους πολίτες από το να δανείζονται, να δανείζουν ή να καταναλώνουν, ώστε να κινηθεί η αγορά» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου .

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα ότι «παρά τις αντιρρήσεις της Α. Μέρκελ, η προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου είναι η μόνη ρεαλιστική προς την κατεύθυνση της επιβίωσης και εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης όπως και η ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».

Τέλος, στην τοποθέτηση της δημοσιογράφου ότι «σε αντίθεση με την Ιταλία και την Ισπανία που βρίσκονται στην ίδια δεινή θέση, η Ελλάδα δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά κυβερνάται από την διαφθορά και την φοροδιαφυγή» ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι η πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο που έχει επικρατήσει.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στον οποίο συμμετέχει και η Αυστραλία, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε ώρες εργασίας, ενώ έχουν εφαρμοστεί πολιτικές και μέτρα ενδεικτικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς στο σύστημα συνταγογράφησης, που όμως απαιτούν χρόνο για να ευοδώσουν» τόνισε ο κος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου