Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Από τον χέρ Ράιχενμπαχ ζητούν χρήματα για τον ΕΟΠΥΥ...

Την κάλυψη της οικονομικής αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ, ζητούν με επιστολή τους πέντε φορείς του φαρμάκου από τον επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Συγκεκριμένα, του... ζητούν να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός με 1,5 δισ.ευρώ, τονίζοντας ότι η ζωή των ασθενών είναι σε κίνδυνο.


Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Δημήτριος Δέμος, της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) Μανώλης Κάτσαρης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκαρίων Ανδρέας Γαλανόπουλος.

Ακολουθεί η επιστολή


'Αγαπητέ κύριε Ράιχενμπαχ,

Είναι περισσότερο από επείγον να καλυφθούν τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ. Η παρούσα κατάσταση συνολικά στο χώρο της Υγείας αποτελεί μία πραγματική υγειονομική κρίση στην Ελλάδα. Το σύστημα Υγείας καταρρέει. Είναι ζωτικής σημασίας να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ με 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές του δεσμεύσεις, οι οποίες αφορούν τα ιδιωτικά φαρμακεία, τα νοσοκομεία και όλους τους παρόχους της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τα δικά τους φάρμακα και την ίδια στιγμή κρίσιμες μονάδες των νοσοκομείων κλείνουν, λόγω έλλειψης υλικών. Σε αυτή την αφόρητη κατάσταση, προστίθεται ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός φαρμάκων που λείπουν από την αγορά. Σύμφωνα με το νόμο 4038/2012, το κράτος θα έπρεπε να είχε ήδη χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό, όμως, δεν συνέβη.

Η νομοθετική αυτή διάταξη σχετικά με τη δημοσιονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαίους ελεγκτές και την Ομάδα Εργασίας της ΕΕ για την Ελλάδα. Έτσι, είναι εξαιρετικά επείγον να εκταμιευτεί το παραπάνω ποσό από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο - δεδομένων των συνθηκών - δεν το πράττει ή να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέραν της χρηματοδότησης που έχει ήδη συμφωνηθεί, να καλύψει και αυτό το έλλειμμα. Απευθύνουμε έκκληση, διότι η ζωή των ασθενών είναι σε κίνδυνο.Θα παρακαλούσαμε να φροντίσετε για μία συνάντηση, το συντομότερο που μπορείτε, προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικά αυτό το κρίσιμο θέμα'.

iatronet.gr
http://nonews-news.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8404.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου