Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ιάσων Μανωλόπουλος: Η δραχμή είναι ήδη εδώ!

Η δραχμή έχει ήδη επιστρέψει! Ο Ιάσων Μανωλόπουλος, διαχειριστής hedge fund και συγγραφέας του βιβλίου «Το επαχθές χρέος της Ελλάδας», δηλώνει όχι μόνο ότι η Ελλάδα δεν είχε καμία δουλειά στο ευρώ, αλλά και ότι η δραχμοποίηση της οικονομίας έχει εν μέρει ήδη γίνει.
http://athenstock.blogspot.gr/
«Η Ελλάδα έχει ήδη επιστρέψει εν μέρει στη δραχμή. Η υποτίμηση έχει γίνει σε ένα βαθμό. Οι μισθοί έχουν μειωθεί περίπου 35% και οι φόροι έχουν αυξηθεί. Επομένως, το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%. Τα ενοίκια έχουν μειωθεί από 35% έως 40%», εξηγεί στο Bloomberg.


Ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς δραχμής, όμως, το ίδιο δεν συμβαίνει με το δημόσιο, λέει, όπου οι συνολικές δαπάνες αυξάνονται. Όμως, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, προειδοποιεί. Η χώρα θα ζήσει συνθήκες έλλειψης πετρελαίου και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


Όσο για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Μανωλόπουλος, που ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές στην Dromeus Capital Group εξηγεί ότι κάποιες δημοσκοπήσεις δίνουν άνετο προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από το δίλημμα «ψήφος σε εμάς ή καταστροφή», που παρουσιάζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


Τι θα γίνει, λοιπόν, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση; «Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την τρόικα. Η ΕΕ θα υιοθετήσει μια στάση ‘ας δούμε εάν ο Τσίπρας θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις’ και κατά την άποψή μου, δεν θα το κάνει. Δεν είναι ο Che Guevara», απαντά ο διαχειριστής.

«Εάν το παίξει πολύ σκληρά, τότε η ΕΕ θα πιέσει για μια άλλη κυβέρνηση συνασπισμού. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα επιλέξουν να διαπραγματευτούν μια έξοδο της Ελλάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Αυτό είναι το βασικό σενάριο έτσι και αλλιώς. Και οι δύο πλευρές καταλαβαίνουν ότι αυτό το πράγμα δεν δουλεύει», εξηγεί.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=114024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου