Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η κίνηση «Greece Debt Free» και η δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη ...

Στην πρωτοβουλία του 33χρονου Πέτρου Νομικού, γόνου της οικογένειας εφοπλιστών, για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, αναφέρθηκε δημοσίευμα της «WSJ».

Η αμερικανική εφημερίδα θέλοντας να ... υπογραμμίσει την μειωμένη επιθυμία των Ελλήνων να ενισχύσουν τα ταμεία του κράτους και γενικώς να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σε άλλο άρθρο, φιλοξενούσε την εμπειρία του πρώην παίχτη του ΝΒΑ, Πολ Σίρλεϊ, ο οποίος στις αρχές του 2000 έπαιξε μπάσκετ για τον Πανιώνιο και δεν αποπληρώθηκε ποτέ το όλο ποσό του συμβολαίου του και γενικότερα τα συμφωνηθέντα.


Σε σχέση με αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά για τους Ελληνες, τα οποία επισημαίνει η «WSJ», και ειδικά για τη μη πληρωμή, ο Πέτρος Νομικός, απόφοιτος του Princeton University, υπερασπίζεται την τιμή τους δηλώνοντας: «Οι Ελληνες είναι κακοί πολίτες, αλλά εξαιρετικοί πατριώτες».

Ο ίδιος, δημιούργησε το «Greece Debt Free» (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος), που έχει στόχο με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει να αγοράσει φτηνά τα ελληνικά ομόλογα η τιμή των οποίων είναι στο 10% με 20% της ονομαστικής τους αξίας στη δευτερογενή, εξαιτίας των φόβων για τη χώρα.

«Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου. Η κρίση είναι το πιο ισχυρό εθνικό κάλεσμα για δράση και γι’ αυτό είναι ο πιο ισχυρός, ενωτικός μηχανισμός για αλλαγή», λέει στη «WSJ».

Ο οικογενειακός του φίλος, Ευάγγελος Μαρινάκης, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, δώρισε 168.590 ευρώ εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομάδας. Το ποσό αυτό ήταν αρκετό για την επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε ότι απλά άδραξε την ευκαιρία. Οπως ανέφερε, θέλει να «θέσει ένα παράδειγμα» και ότι ελπίζει πως και άλλοι «Ελληνες θα συνεισφέρουν ώστε όλοι μαζί να λύσουν το πρόβλημα».

Ο Πέτρος Νομικός, δηλώνει ότι οι Ελληνες θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά του. Μοιάζει πεπεισμένος για την σημαντική βοήθεια προς την πατρίδα που κατά την γνώμη του τελικά θα προσφέρει η πρωτοβουλία του «Greece Debt Free» (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος).

ΝΝ

parapolitika.gr
http://nonews-news.blogspot.gr/2012/06/greece-debt-free.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου