Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Le Point: Να πάτε Έλληνες να σας σώσουν οι Τούρκοι!

Προκλητικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό Le Point που ούτε λίγο ούτε πολύ, προτείνει να δοθεί η Ελλάδα… στους Τούρκους!


Ο αρθρογράφος που δεν είναι άλλος από τον διευθυντή του περιοδικού Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, ερωτά αν «Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα».

Ο συγγραφέας ο οποίος έχει συχνά αναστατώσει στο παρελθόν με τις απόψεις του, θεωρεί ότι μέχρι σήμερα, «η Ευρώπη έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει την Ελλάδα στην επιφάνεια διαθέτοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ».

Κατά τον κ. Ζισμπέρ «όσο η Ευρώπη τη βοηθάει, τόσο η Ελλάδα εναντιώνεται: Δαγκώνει ακόμα και το χέρι που την τρέφει, όπως φαίνεται κι από την ανάδειξη της ριζοσπαστικής κι αντιευρωπαϊκής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 6ης Μαϊου, που διεκδικεί ρόλο πρώτης πολιτικής δύναμης στις κάλπες της 17ης Ιουνίου».

Ο αρθρογράφος χαρακτηρίzει τις οικονομικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ «ηλίθιες και γελοίες» και υποστηρίζει πως ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει την Ελλάδα κοντά στη Ρωσία.

«Γιατί όχι και με την Κίνα, τη Βενεζουέλα ή το Κατάρ; Εκτός κι αν η Τουρκία, ως κληρονόμος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αναλάβει για ακόμα μια φορά» σημειώνει, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία.

«Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα πάντα γελοία» καταλήγει ο διευθυντής του Le Point.

Πηγή: Le Point: Να πάτε Έλληνες να σας σώσουν οι Τούρκοι! - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου