Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σενάριο και νέων εκλογών φέρνει το Reuters...και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Όπως υποστηρίζει πολιτικός αναλυτής ενδεχόμενη νίκη των παραδοσιακών κομμάτων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν θα μπορεί να χαρακτηρισθεί «αδιαμφισβήτητη» και... τίποτα δεν αποκλείει να γίνουν νέες εκλογές.

Ο Τζον Λούις υποστηρίζει ότι «ακόμα και αν η ΝΔ, που αυτή τη στιγμή κονταροχτυπιέται με το ΣΥΡΙΖΑ, μπορέσει μετά τις επερχόμενες εκλογές, να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστήριξη των σοσιαλιστών, δύσκολα θα καταφέρει να φέρει το βάρος όλων των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται μπροστά της». «Στην ουσία, είναι σαν να αναβάλουμε το αναπόφευκτο. Δε θα αντέξει παρά για μερικούς μήνες».

Από την άλλη το Reuters υπογραμμίζει επίσης ότι «ακόμα και αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κερδίσει, σύντομα θα βρεθεί στη δύσκολή θέση τού να έρθει αντιμέτωπος με τα άδεια χρηματοκιβώτια του κράτους».

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «μπορεί οι Έλληνες να είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως την ίδια στιγμή θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει».

Το Reuters σημειώνει πως οι Έλληνες πολιτικοί υποτίμησαν στις εκλογές το θυμό των πολιτών για τα τόσα χρόνια κακής δημόσιας διαχείρισης, διαφθοράς και γι' αυτό πλήρωσαν το τίμημα...

Κωνσταντίνος Καραμανλής
Για τον ελληνικό λαό
Ως λαός κάναμε τα μεγαλύτερα πολιτικά σφάλματα στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής του έθνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου