Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

«Η πτώση του καθεστώτος Άσαντ είναι αναπόφευκτη»

«Η πτώση του καθεστώτος Άσαντ είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανοίγοντας τις εργασίες της Διάσκεψης των Φίλων του Συριακού Λαού στο Παρίσι, όπου...συμμετέχουν οι δυτικές χώρες, τα κράτη μέλη του Αραβικού Συνδέσμου και δεκάδες συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η κρίση στη Συρία έχει μεταβληθεί σε απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, απευθυνόμενος σε όσους δεν παρεβρίσκονται στη Διάσκεψη, δηλαδή την παραδοσιακή σύμμαχο της Δαμασκού, τη Ρωσία, η οποία μποϊκοτάρει, μαζί με την Κίνα, τη διεθνή διάσκεψη στο όνομα «της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας».

«Θέλω να απευθυνθώ σε εκείνους που δεν βρίσκονται εδώ. Στο σημείο αυτό δεν τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση ότι η συριακή κρίση έχει μεταβληθεί σε απειλή για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια», είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε τη Διάσκεψη των Φίλων του Συριακού Λαού να αναλάβει πέντε δεσμεύσεις: την απόρριψη της ατιμωρησίας για τα εγκλήματα, την πραγματική και αποτελεσματική εφαρμογή των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων, την ενίσχυση της υποστήριξης προς την συριακή αντιπολίτευση με τον εφοδιασμό της με μέσα επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου