Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Να επιδοτηθούν οι διακοπές των Γερμανών στις χώρες του Νότου

Πρόταση προς την γερμανική κυβέρνηση να επιδοτήσει τις διακοπές των Γερμανών σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, παρουσίασαν ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο βουλευτής του κόμματος Έρβιν Λότερ.

«Ο άσχημος καιρός το καλοκαίρι στην Γερμανία προκαλεί κατάθλιψη στους ανθρώπους. Θα μπορούσε ένα είδος κρατικής ενίσχυσης προκειμένου να ταξιδέψουν, π.χ. στην Ελλάδα, να αποτελέσει την αρχή ενός προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης. Στην Ελλάδα είναι εγγυημένος ο ήλιος!», δηλώνει ο κ. Χατζημαρκάκης στην εφημερίδα Bild, ενώ ο κ. Λότερ τονίζει ότι «οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι» και προτείνει να δοθεί ως «επιδότηση της τελευταίας στιγμής», ένα ποσό για ταξίδια προς τον Νότο. «Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε πολλούς Γερμανούς αλλά και χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες χρειάζονται επειγόντως περισσότερους τουρίστες. Η πολιτική πρέπει μαζί με την βιομηχανία να δημιουργήσει κίνητρα», προσθέτει.

Σύμφωνο βρίσκει η πρόταση των δύο πολιτικών του FDP και τον εμπειρογνώμονα του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας (IW) της Κολονίας Μίχαελ Γκρέμλινγκ, ο οποίος δηλώνει στην Bild ότι «περισσότεροι επισκέπτες θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τις χώρες του Νότου που βρίσκονται σε κρίση και έχουν ανάγκη το κάθε ευρώ».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.capital.gr/news.asp?id=1560221

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου