Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τη βάση της Σούδας θέλουν οι ΗΠΑ για τις «επιχειρήσεις» στη Συρία

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το http://www.neakriti.gr η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε σε υπηρεσιακό επίπεδο την Ελλάδα ότι πιθανότατα σκοπεύει να κάνει χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης στη Σούδα της Κρήτης κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων λόγω της «ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία» όπως ονομάζουν την κατάσταση που υπάρχει εκεί .http://www.koutipandoras.gr/?p=22716
Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αντίθεση με την επιχείρηση της Λιβύης, δεν υπάρχει η απαραίτητη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης.

Πρόκειται για μία επανάληψη του σκηνικού του 2003 όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράκ, χωρίς την ύπαρξη προγενέστερης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε είχε τεθεί επιτακτικά θέμα νομιμοποίησης της χρήσης της βάσης της Σούδας. Τότε η κυβέρνηση Σημίτη είχε εγκρίνει την χρήση της βάσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το http://www.neakriti.gr απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζουν ότι η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου