Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

«Χωρίς επιμήκυνση δεν βγαίνει το πρόγραμμα»... γιατί βγαίνει με επιμήκυνση..?

«Χωρίς επιμήκυνση το Πρόγραμμα δεν βγαίνει» συμφώνησαν χθες σε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη και αποφάσισαν να συναντηθούν στις 10 το πρωί σήμερα, στη Βουλή.

Το τετ α τετ των δυο πολιτικών αρχηγών πριν τη ... συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται ακριβώς για να σηματοδοτήσει την σύμπλευση και την κοινή τους πορεία, καθώς δείχνει να δημιουργείται ένα «μίνι μέτωπο» στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Βενιζέλος και Κουβέλης στη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν ότι το προγραμματικό κείμενο των αρχηγών πρέπει να παραμείνει ως ο «μπούσουλας» της κυβέρνησης, αλλά και ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα. Όπως όλα δείχνουν τα μέτρα-φωτιά των 11,7 δισ. ευρώ, αναμένεται να δοκιμάσουν τη συνοχή της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στην Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου, μετά τις επισκέψεις των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ετοιμάζονται συσκέψεις των ηγετικών κλιμακίων για τις θέσεις με τις οποίες ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης θα προσέλθουν στη σύσκεψη με τον Αντ. Σαμαρά, στις 6 το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που το μεσημέρι της Παρασκευής κατέθεσε αυτόνομη πρόταση στην τρόικα, η οποία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να τονίζει πως το Πρόγραμμα δεν βγαίνει. Ο ίδιος, μάλιστα, προτείνει τη σύνταξη ενός γενναίου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και περικοπής δημοσίων δαπανών, αλλά και συνολικού πακέτου μέτρων που δεν θα ξεπερνάει τα 6 δισ., ώστε να μην θιγούν οριζοντίως συνταξιούχοι και μισθωτοί. Τα υπόλοιπα μέτρα ο Ευ. Βενιζέλος προτείνει να ληφθούν την περίοδο 2015-16, με την επιμήκυνση του Προγράμματος.

Πολύ κοντά με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος διαμήνυσε σε προηγούμενη σύσκεψη των αρχηγών πως «αν δεν λάβουμε δίκαια μέτρα, τότε μας περιμένουν πολλές πλατείες Ταχρίρ σε όλη τη χώρα».Ο Φώτης Κουβέλης, μάλιστα, φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών για μέτρα που δεν έχουν αποφασιστεί - προφανώς προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα -και έχει θέσει το θέμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι τελευταίες εξελίξεις, πάντως, φέρουν πιο κοντά τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πυροδοτώντας τα σενάρια περί υπόγειων διεργασιών μεταξύ Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου