Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Γιαννίτσης: Προϋπόθεση για να πάμε μπροστά, είναι να ξέρουμε τι θέλουμε και όχι τι δεν θέλουμε

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τάσου Γιαννίτση στο πρωινό MEGA:

Προϋπόθεση για να πάμε μπροστά, είναι να ξέρουμε τί θέλουμε και όχι τί δεν θέλουμε, να φτιάξουμε το κράτος μας γιατί χωρίς κράτος δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως καμία σωστή πολιτική, να αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε δέκα πράγματα για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με την Ευρώπη και την Τρόικα άλλα δέκα -γιατί αν δεν κάνεις τίποτα δεν θα διαπραγματευτείς τίποτα- και να σταματήσουμε να είμαστε κολλημένοι εδώ που είμαστε κολλημένοι εδώ και 3 χρόνια, γιατί σήμερα είμαστε κολλημένοι.
(...)
Δεν ρίχνω ευθύνες τώρα στον Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβέρνησή του. Σας λέω είναι συστημικό χαρακτηριστικό, το οποίο είναι ανεξάρτητο από το αν λέγεται Παπανδρέου, Καμπουράκης, Γιαννίτσης ή οτιδήποτε. Είναι ένα συστημικό χαρακτηριστικό. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ως ένα σύγχρονο κράτος, ως ένα ευρωπαϊκό κράτος. Με τις αδυναμίες του. Κανένα κράτος δεν είναι το τέλειο. Είχα πάει στην Ολλανδία να υποστηρίξω τις πολιτικές και την Ελλάδα κτλ. Και την ώρα που έλεγα διάφορα εκεί, έβγαιναν στις ελληνικές εφημερίδες: Σκάνδαλο στον ΟΑΕΔ, ότι έπαιρναν δεν ξέρω πόσες χιλιάδες τα ψεύτικα επιδόματα ανεργίας, σκάνδαλο στο ΙΚΑ γιατί υπήρχαν τυφλοί…
(...)
Είναι η πολλοστή φορά που βλέπω ότι βγαίνουν τέτοια σκάνδαλα και τίποτα δεν με πείθει, ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες 50 φορές επόμενα. Αυτή η θεωρεία ότι είναι καλό που αποκαλύπτονται, είναι ένα ωραίο άλλοθι για να συνεχίζουμε τις ίδιες πολιτικές. Την ιστορία με τους τυφλούς και τις αναπηρικές συντάξεις, την ακούω εδώ και 15 – 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου