Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Διαφωνία Στουρνάρα - Βενιζέλου λίγο πριν το Eurogroup ... κόλαση...

Πού διαφωνούν ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις διεκδικήσεις της ελληνικής πλευράς, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup.
Η Ελλάδα απειλείται με... διακοπή της χρηματοδότησης της αν δεν ξαναμπεί σε τροχιά... λιτότητας. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν την Αθήνα για τη μεγάλη υστέρηση στα έσοδα, που υπολογίζεται από αρμόδιες κοινοτικές πηγές στα2,5 δισ. ευρώ περίπου, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση κατά ένα χρόνο το προγράμματος αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας φέρεται αποφασισμένος να μην το θέσει καν σε αυτή τη συνεδρίαση, γνωρίζοντας ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να γίνει αποδεκτό, σε αυτή τη φάση.

Αντιθέτως, η στρατηγική του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου είναι πρώτα να αποδείξει η ελληνική πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση εφαρμογής του Προγράμματος και μετά να υποβάλει αίτημα για την μερική χαλάρωση του, ξεκινώντας από την επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του.

Με αυτή την τακτική πάντως διαφωνεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πρέπει εξαρχής να θέσει θέμα 3ετούς παράτασης του Προγράμματος. Η πρώτη αυτή διαφωνία δημιουργεί ήδη και τον πρώτο εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
voria.gr 
http://nonews-news.blogspot.gr/2012/07/eurogroup_6702.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου