Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πετυχημένοι πολιτικοί άνδρες ζουν τον μύθο τους στο GB Roof Garden. Συμμετείχε και η Μαριάνα Πυργιώτη. Από τη Σίβυλλα

Ο Υπουργός, ο τραπεζίτης, η συνάντηση και τα…πούρα!
Η λάμψη από την μπλε ελεκτρίκ γραβάτα μου τράβηξε την προσοχή. Πέταξα στο πάτωμα τον «κατάλογο» με το ολοκαίνουργιο, υπερπολυτελές, έτοιμο να φιλοξενήσει τους Vips και celebrities των Ολυμπιακών Αγώνων Bulgari Hotel στο πολύβουο Knightsbridge του Λονδίνου. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν προσκεκλημένος στο «Κοινωνία Ώρα Mega». Με στυλιστικές επιλογές οι οποίες κινούνται πάντα μεταξύ night blue (το κοστούμι) και light blue (η ολομέταξη, σπινθηροβόλα tie). Ο minister σε ήρεμους τόνους, παρά την πίεση που δεχόταν από τους δύο κεντρικούς παρουσιαστές μιλούσε για τον κίνδυνο που υπάρχει «από το φθινόπωρο, μια εποχή που ίσως να μην μπορούμε να δώσουμε τα κοινωνικά επιδόματα».

Ο κ.Στυλιανίδης εξακολουθούσε να διατηρεί το ήρεμο, μάλλον χαλαρό στυλ του ακόμα κι όταν τον ρώτησαν αν τελικά η Κυβέρνηση βρήκε τα πολυπόθητα 11.5 δις. H γραβάτα εξακολουθούσε να στέλνει…αχτίδες γαλάζιου φωτός μέσα από το γυαλί. Ένα αμυδρό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη του Ευριπίδη. «Σε αυτό θα σας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός» είπε.

Το dinner στο GB Roof Garden

Ο Υπουργός Εσωτερικών όπως παρατήρησα προχθές βράδυ όταν τον είδα να ανεβαίνει στο roof garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» προσπαθεί να κινείται σε cool ρυθμούς και στην προσωπική του ζωή. Στο εστιατόριο είχαν ανέβει λίγο πριν ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Τίμος Χριστοδούλου και η δημοσιογράφος κ. Μαριάνα Πυργιώτηη οποία είναι Γενική Διευθύντρια του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής». Η κ.Πυργιώτη είχε μάλιστα αλλάξει κόμμωση (δεν γνωρίζω αν το έκανε ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση). Τα συνήθως κομμένα σε φλου style καστανόξανθα μαλλιά της ήταν δεμένα σε σινιόν στην βάση του λαιμού της.

Η συντροφιά απολάμβανε το γεύμα της στο ρεστοράν του όγδοου ορόφου του ξενοδοχείου, με θέα τον εντυπωσιακά φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης. Γύρω τους Αμερικανοί τουρίστες και επιχειρηματίες έτρωγαν φρέσκο ψάρι και φιλέτα ιαπωνικής αγελάδας τα οποία συνόδευαν με λευκά παγωμένα κρασιά και Kir Royal.

GB Roof Garden


O Υπουργός, η κ. Πυργιώτη, ο κ. Χριστοδούλου και μυστακοφόρος κύριος ο οποίος προστέθηκε αργότερα στην παρέα άλλαξαν τραπέζι μετά το τέλος του φαγητού τους. Μετακινήθηκαν στην μεγάλη εξωτερική βεράντα για drinks. Ο κ. Χριστοδούλου άλλωστε επιθυμούσε να καπνίσει το πούρο του. Στο εσωτερικό του εστιατορίου απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών άφηνε πολλές φορές το βλέμμα του να ταξιδέψει στον φωτισμένο βράχο. Τι να σκεφτόταν άραγε; C’est un mystère…



Επιπλέον, παρά τον ήλιο και τη ζέστη, πριν λίγο, κατά τις 2.45 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απολάμβανε επίσης το γεύμα του στο GB Roof Garden…http://www.tovima.gr/blogs/article/?aid=467610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου