Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

O σιωπηλός Σαμαράς αδειάζει Βενιζέλο-Κουβέλη. (Ο μοναχικός αγώνας και το λάθος) Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αίφνης σαν να μην υπήρξαν οι χθεσινές δηλώσεις των Βενιζέλου-Κουβέλη. Αίφνης σαν να μην υπήρξε καν η συνάντηση των «3». Σήμερα πληροφορούμεθα ότι ο Σαμαράς αναλαμβάνει (ευρωπαική) δράση προσωπικά και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και την Μέρκελ σε κατ΄ιδίαν συνάντηση. Άρα για ποιο λόγο έσπευσαν οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης να δηλώσουν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ σήμερα τίποτε δεν αποκλείεται; Ήταν εύγλωτη πάντως η χθεσινή σιωπή του πρωθυπουργού, η οποία συνεχίζεται.
http://www.kourdistoportocali.com/articles/12639.htm 

Έχουμε από τη μια πλευρά τους Βενιζέλο-Κουβέλη να προσπαθούν να μην έχουν την τύχη του Καρατζαφέρη και από την άλλη τον πρωθυπουργό να διαπιστώνει ότι πρέπει να παίξει μπάλα μόνος του, κάτι που είναι θεμιτό και πιθανόν απαραίτητο σ΄αυτή τη συγκυρία.

Μόνο που ο Σαμαράς επέλεξε να είναι εντελώς μόνος του και από αυτή την άποψη να αυτουπονομεύει τη δική του προσπάθεια. Γιατί είναι πολύ μόνος ένας πρωθυπουργός ο οποίος τοποθετεί τόσες μετριότητες ως Γενικούς Γραμματείς-με ελάχιστες εξαιρέσεις. Γιατί είναι πολύ μόνος ο πρωθυπουργός που είναι επικεφαλής του παλαιοκομματικού-"δεν κλείνει το Κανάλι της Βουλής"-Μειμαράκη. Γιατί είναι πολύ μόνος ο πρωθυπουργός που είναι επικεφαλής υπουργών όπως ο Μανιτάκης που υποδύεται τον Γκόρτζο των δημοσίων υπαλλήλων. Κι επειδή ο Σαμαράς, με τις επιλογές των μετρίων και ξεπερασμένων τεχνολογικά στελεχών, κατάφερε να δημιουργήσει πύρινα-στη κυριολεξία-μέτωπα στο εσωτερικό, είναι πολύ δύσκολο να παλεύει με τις ύαινες εκτός Ελλάδας έχοντας τα νώτα του φλεγόμενα. Ο Σαμαράς πολύ νωρίς θα διαπιστώσει ότι είναι αιχμάλωτος των μετρίων που επέλεξε η του επιβλήθηκαν εξαιτίας της τραβεστί συγκυβέρνησης. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δράσει γρήγορα στο εξωτερικό πριν πιάσει φωτιά ο εγχώριος αχυρώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου