Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Φιλανδή ΥΠΟΙΚ: Δεν θα πληρώνουμε για άλλους

Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jutta Urpilainen όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία", αναφέρει η Urpilainen μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.


Υπογραμμίζει ωστόσο ότι "η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια".

Η υπουργός Οικονομικών τονίζει ταυτόχρονα ότι η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύνη.

"Συλλογική ευθύνη, για το χρέος, τα οικονομικά και τους κινδύνους των άλλων χωρών: δεν θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο", αναφέρει η Urpilainen.

Αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία "αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή" στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. "Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους", δήλωσε.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1550941
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου