Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η "εξάρθρωση" του Ιωάννη Διώτη Από τον Βασίλη Μπόνιο


Δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι ακόμη και στο ΒΗΜΑ που είχε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου για τα όσα υποστηρίζει ο Ιωάννης Διώτης,σχετικά με την καρατόμηση του, το θέμα πέρασε στα χαμηλά. Ούτε καν χτύπημα στην πρώτη σελίδα.http://www.kourdistoportocali.com/articles/13609.htm
Κι αυτό δεν είναι άσχετο από τον εντοπισμό από τον ΣΔΟΕ δεκάδων μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι φοροδιαφεύγουν μέσα από εξωχώριες εταιρείες-κάποιοι τις έχουν συστήσει για μίζες από τα εξοπλιστικά- η βγάζοντας λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού.

Πολλοί μάλιστα βρέθηκαν με ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ σε ευρωπαικές πρωτεύουσες.Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση οι δημοσιογράφοι ανταγωνίζονται, τους δασκάλους του είδους, πολιτικούς και ειδικότερα εκείνους που βρέθηκαν, από το 1974 ως σήμερα, σε υπουργικούς θώκους-κλειδιά που τους επέτρεψαν να βάλουν χέρι σε μαύρο χρήμα από μίζες και πάσης φύσεως δωροδοκίες.
Τουλάχιστο 1.000 είναι αυτοί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, ενώ 5 από δαύτους είναι εν ενεργεία βουλευτές και ο ΣΔΟΕ διηξήγαγε έλεγχο στους λογαριασμούς τους.
Αντίστοιχες και οι περιπτώσεις των επιχειρηματιών που με κάθε τρόπο φοροδιαφεύγουν. Ανάμεσά τους πολλοί προνομιούχοι συνομιλητές της κάθε εξουσίας.
Κάποιους, χάρη στον Διώτη, τους είδαμε με βραχιόλια ενώ επί θητείας του οδηγήθηκε στην φυλακή και ο άλλοτε πανίσχυρος Άκης Τσοχατζόπουλος. Βέβαια στην περίπτωση του τελευταίου προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι οι “συμπρωταγωνιστές” του βρίσκονται εκτός Κορυδαλλού.
Ο Διώτης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, ζητούσε να αντικατασταθούν 20 ακατάλληλοι για την αποστολή τους υπάλληλοι με άλλους πιο ικανούς.
“Δεν μου έδωσαν ούτε έναν…”, επιμένει ο άνθρωπος στον οποίο το κράτος, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για τους κροίσους που φοροδιαφεύγουν, είχε αναθέσει τον εντοπισμό τους.
Κάποιοι έσπευσαν να επιτεθούν στους αρχισυντάκτες της Bild  για το συμφωνητικό που πρότειναν στον Σαμαρά. Ειπώθηκε ότι τον ταπείνωσαν. Υπάρχει όμως τίποτε πιο ταπεινωτικό για έναν Έλληνα πρωθυπουργό από την ομολογία της γύμνιας του Σώματος Δίωξης των αδίστακτων φοροφυγάδων; 
Να δεχθούμε ότι ο Σαμαράς στα πλαίσια μια παλαιοκομματικής λογικής, ήθελε τον δικό του άνθρωπο ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ναι, αλλά τον να μην έχεις, ως πρωθυπουργός μιας χώρας φοροφυγάδων, το ενδιαφέρον να συναντήσεις τον διώκτη τους και να τον απολύεις, μέσω τηλεόρασης, μόνο πάσης φύσεως υποψίες προκαλείς σ΄έναν λαό που πιστεύει για τους πολιτικούς ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. 
Στην πραγματικότητα ο Διώτης εξαρθρώθηκε από την συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλου. 
Το γιατί θα το μάθουμε όταν οι σκελετοί αρχίσουν να βγαίνουν από τις ντουλάπες. Ως τότε θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν ο αντικαταστάτης του κ. Διώτη έχει τα κότσια να φορέσει βραχιόλια σε «επώνυμους» επιχειρηματίες και βαρύγδουπους μηντιάρχες. 
Αν δεν το κάνει να είναι σίγουρος ότι θ΄ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και αυτό που θα ακολουθήσει ούτε στα πιο crime fiction ονειρά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου